Black Friday de septembrie – smartphone

Prietena foloseşte un Orange Hiro achiziţionat în noiembrie 2013. Cu toate că telefonul arată foarte bine şi are o durată a bateriei destul de mare, în prezent a rămas în urmă tare de tot; se mişcă groaznic şi mă tem că trebuie schimbat.

După ce mi-am luat HTC-ul 816, decizie pentru care am avut nevoie de aproape o lună, am rămas atent la ce mai apare nou şi interesant şi, cel puţin pe hârtie, merită banii. Iată două smartphone-uri complet diferite care mie-mi sună foarte bine.

Lenovo A328. Un coleg de muncă mi-a atras atenţia asupra lui. Are un Quad Core de la Mediatek, 1 gb RAM şi un ecran de 4,5 inchi. Specificaţii deloc impresionante, dar! Vine cu Android 4.4.2, o baterie pe polimeri de 2000 şi costă puuuuţin peste 500 de lei. Pe lângă aspectul tehnic, îmi şi place cum arată şi că nu are butoanele specifice Androidului pe ecran (nu ocupă din dimensiunea ecranului ca la Moto G). Nu sunt tocmai sigur cât de potent este procesorul, dar e cu siguranţă mai bun decât rivalele care intră în această categorie de preţ. Probabil nu se va descurca foarte grozav în jocuri de ultimă generaţie, iar camera nu va face cele mai impresionante poze, dar dacă nu căutaţi aşa ceva, sunt sigur că promite o experienţă fluidă, cu cât mai puţin lag posibil.

Xiaomi Redmi Note. Telefonul ăsta este principalul motiv pentru care mă oftic că am dat atâţia bani pe HTC 816. Are un procesor Octa Core, 2gb RAm şi un ecran de 5,5 inchi cu rezoluţie HD. Camera foto principală este de 13 mpx, iar bateria are 3200 mAh pe polimeri. Toate chestiile astea au un preţ de puuuuţin peste 900 de lei, în condiţiile în care HTC 816 încă a rămas în jurul preţului de 1.300. Xiaomi, pe hârtie, e muuult mai bun. Singurul downside ar fi versiunea de Android, phabletul rulând 4.2 Jellybean. Dacă vreţi un smartphone cu ecran mare, pe care să puteţi urmări un serial din când în când şi pe care să vă jucaţi, Xiaomi Redmi Note pare să fie cea mai bună opţiune.

Asus Zenfone 5Bonus: Asus Zenfone 5. Doar pe PCFun l-am găsit (care cred că e pentru PcGarage un fel de Flanco pentru eMag) şi e puţin ciudat că în descriere nu e inclus şi procesorul. Cu toate astea, pe gsmarena – pabababam! – zice că ar avea un dual core de la Intel. Aţi putea întreba dacă e aşa. Dacă răspunsul e afirmativ, sunt şanse să fie un best buy. Ecran de 5 inchi, cu rezoluţie HD, protecţie pentru ecran, 1 gb RAM, cameră de 8 mpx, iar tot pe gsmarena spune că Adroidul este upgradabil la 4.4.2. Baterie e pe polimeri, de 2110 mAh – procesorul de la Intel ar trebui să fie foarte blând cu bateria, deci autonomia ar trebui să fie grozavă. Preţul e decent, puţin peste 700 de lei, iar telefonul este super elegant.

 

Ce părere şi ce obiecţii ai în ceea ce priveşte aceste smartphone-uri? De-asemenea, care mai e treaba cu WP? Văd că încep să apară modele care rulează acest sistem de operare şi sunt făcute de Allview sau Prestigio. Or fi bune?

2 thoughts on “Black Friday de septembrie – smartphone

    1. Adi says:

      Eu mă gândesc să îi cumpăr prietenei unul. Am să stau cu ochii larg deschişi, poate prind o promoţie şi-i mai scade preţul puţin 😀

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.