Peripeţia Urgent Cargus, în imagini şi cuvinte

Toate poveştile frumoase încep cu noaptea-n cap, la o oră mult prea devreme. Mâţa a făcut tot posibilul să mă trezească cu vreo 15 minute înainte să sune ceasul – băgându-şi coada în nasul meu şi muşcându-mă de degetele de la picioare – aşa că dimineaţa a început pe la ora patru.

M-am îmbrăcat bine şi-am fugit la punctul de trecere bac din Galaţi. Frig, întunecat, o Dunăre de culoarea norilor şi multă agitaţie. Urgent Curier şi Cargus făceau prima ştafetă şi urma să fie totul difuzat live la Neaţa cu Răzvan şi Dani.

Am făcut cunoştinţă cu Alin, de la Urgent Curier Galaţi. Cu el urma să acopăr a doua piesă a puzzle-ului: să preluăm bicicleta care venea cu Cargus, de la Tulcea, şi s-o ducem spre Vaslui. Alin pare mai matur ca mine, dar e mai mic de ani, asta pentru că eu încă sunt întrebat dacă am 18 ani atunci când cumpăr o bere.

Am dat mâna şi cu Patrick Andre de Hillerin – o onoare, dom’le! – şi ne-am pus la treabă.

Marea unire

Joi, Urgent Curier şi Cargus au devenit Urgent Cargus, ceea ce înseamnă o flotă de 1.800 de vehicule, o echipă de 1.800 de curieri, o reţea logistică cu 142 de depozite pe întreg teritoriul României, peste 3.200 de angajaţi, automatizări de ultimă oră şi cele mai bune modele şi practici de business ale ambelor companii. Pentru a sărbători evenimentul şi a arăta de ce sunt capabili, au hotărât să livreze o bicicletă, de pe-o zi pe alta, de la Tulcea la Constanţa în sens invers, înconjurând toată România.

Frig şi emoţii

Bătea un vânt la mal de Dunăre de am fost nevoit să mă duc de trei ori la toaletă. Ultima fu la limită, ştiam că urmează transmisiunea live şi că trebuie să mă grăbesc… motiv pentru care am uitat prohapul deschis şi am stat ceva timp cu el aşa. Din fericire nu a observat nimeni – ţurai! ce bărbat adult sunt eu!

Înainte să înceapă totul, l-am întrebat pe Alin de la Urgent Curier dacă are emoţii pentru transmisiunea live. „Mi-au spus de treaba cu Răzvan şi Dani după ce m-am înscris pentru povestea asta. Dacă ştiam de la început…”, zise el, după care îşi scoase de la spate o hârtie pe care avea notate câteva vorbe: „Sper doar să nu mă încurc în faţa camerei de luat vederi”. S-a descurcat de minune, totul fu ok.

Pe drumurile patriei

Cu bicicleta pe care Urgent Cargus a livrat-o de la Tulcea la Constanţa făcând turul României eu am mers doar până aproape de Vaslui. Peisaje extraordinar de frumoase, cu toate că zona nu pare să aibă ce oferi.

Aici o apărut şi primul obstacol. Drumurile patriei. Între Galaţi şi Bârlad, varianta pe la Cuca e groaznică. În maşina Urgent Curier ni s-au amestecat maţele, gândurile şi toate cele. Plin de gropi, teribil. Era să întârziem, chiar. Norocul a făcut ca după Bârlad (care mi s-a părut un oraş teribil de frumos şi curat) drumul să fie mult mai bun şi liber, aşa că am reuşit să ajungem la timp.

În umbra lui Ştefan cel Mare

Ştafeta trebuia predată la Băcăoani, fix în faţa statuii impunătoare a lui Ştefan cel Mare călare. Am ajuns, am făcut schimbul repede, ne-am salutat, ne-am urat drumuri bune şi ne-am făcut poze. După ce maşina Cargus a preluat bicicleta pentru a o duce mai departe, eu şi Alin de la Urgent Curier am inspectat puţin maşina noastră. Din cauza trepidaţiilor, numărul de la spate mai avea puţin şi se desprindea…

Eu şi Alin am fost doar o pagină din povestea Urgent Cargus şi bicicleta care face turul României. Mai multe imagini şi poveşti puteţi găsi căutând hashtag-ul #urgentcargus pe Facebook, Twitter şi Instagram, sau citind poveştile celorlalţi bloggeri implicaţi:

pah.ro – Tulcea – Galaţi
mariussescu.ro – Iaşi – Botoşani
cuvintedinpalarie.com – Botoşani – Piatra Fântânele
danielbotea.blogspot.ro – Drobeta Turnu Severin – Slatina
kristofer.ro – Bucureşti – Constanţa

2 thoughts on “Peripeţia Urgent Cargus, în imagini şi cuvinte

  1. Natural says:

    A fost o isprava foarte misto. Foarte interesant sa urmaresti parerile participantilor pe diferite tronsoane. Spor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.