Bate-o ciuma de integritate!

Pentru că îmi place să cred că în orașul cu metrou lucrurile sunt grozave, câinii zboară cu covrigi în coadă și în loc de găinaț, turturelele se cacă monezi de 50 de bani am să folosesc termenul de provincie în rândurile ce urmează. Neah, nu am draci dar sunt mega dezamăgit. Nu o să dau nici nume pentru că nu vreau ca rândurile astea să se întoarcă și să muște brutal din buca mea dreaptă. Nu de alta, îmi iubesc buca dreaptă…

În momentul de față văd lumea împărțită în 3: angajatori, muncitori și lepre. În momentul de față e clar că nu mă încadrez în nicio categorie( mă rog, alunec spre lepră nițel). Totuși, am zis integritate în titlu așa că hai să rămân pe linia asta.

În provincie, când tu ca angajator supui candidații la niște probe practice și apoi la un interviu și apoi le dai un răspuns- afirmativ sau negativ, nu contează- ai da dovadă de integritate dacă ai și păstra răspunsul ăla. Înțeleg că noi ăștia tineri, din provincie, suntem dispuși să facem multe comptromisuri ca să găsim un job și să câștigăm fututa aia de experiență profesională cu care voi, angajatorii, ne tot gâdilați adânc în anus, dar să moară franța! preșuri nu suntem! Din păcate, angajatorii așa au impresia.

Plm, eu, din provincie, mă descurc bine la probe, te impresionez la interviu, îmi spui că mă angajezi după care mă suni să mă anunți că echipa de conducere a decis diferit și că nu mai angajezi pe nimeni. Păi nu echipa de conducere stabilește cine e angajat și cine nu?! Mă rog, trec peste, aștept luni de zile- pentru că vreau postul ăla foarte mult!- și aplic iarăși. Deja știi ce-mi poate mintea, deja ai mai vorbit cu mine de câteva ori și decizi să adopți un ton mai „sincer”. Îmi arunci în față niște numere și niște replici de AIESEC- de care sunt sătul de altfel- cum că ar trebui să fiu mândru că m-am situat în fața altor 200 de oameni. Dutenplm! Nu-mi pasă, puteam să mă situez în fața și a unui meleon de oameni, dacă nu am primit postul nu contează! Când Barcelona joacă cu Real și ia bătaie crezi că pentru ei contează că au jucat mai bine?! Căcat, nu!

Apoi îmi oferi ceva mai de căcat dar care mi-ar permite să învăț și să câștig și un bănuț pentru transport și două facturi. Plm, compromis, „I will take it!”. Apoi îmi ceri să aștept un telefon ca să mi se comunice birocrația. Evident, telefonul ăla nu vine. Apoi, după ce deja mi-ai dat un răspuns îmi treci numele în ziar și menționezi faptul că am fost selectat PENTRU INTERVIU. Meriți tu să fii vizitat de mine în compania unor cocktail-uri Molotov? Eu cred că da.

Da, probabil sună a extremism, dar sunt de părere că angajatorii ăștia care au venit acum și au PRELUAT ceva înființat de niște oameni faini în urmă cu zeci de ani ar trebui să se teamă de noi ăștia mici și nepregătiți care încearcă să învețe. Din păcate, noi ăștia pârliți avem un singur lucru la îndemână: să înghițim în sec, să-i înjurăm de mama focului și să ne așternem în fața lor ca niște preșuri. Dar pentru că am făcut deja precizarea din introducere mă voi calma pentru că lucrurile astea se întâmplă doar în provincie. Zen!

2 thoughts on “Bate-o ciuma de integritate!

 1. Oana says:

  Nu se intampla doar in provincie, dar faza e fucked up cu draci. Baga-ti picioarele in ea de viata libera…it’s a shitty newspaper anyway.

  Răspunde
  1. Adi says:

   Stiu ca e shitty dar e the best this town can offer. Mama ce trist sunaaaa! :))

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.