Banii publici, banii statului, banii noştri

Te-ai uitat vreodată pe fluturaşul de salariu să vezi câţi bani ţi se opresc? Dacă nu, te sfătuiesc să o faci. Dacă da, înseamnă că ar trebui să fii la fel de idignat ca mine.Spun asta pentru că banii publici sau banii statului sunt banii noştri. Banii pe care românii îi plătesc la stat prin taxe şi impozite, pentru ca cei care-i administrează să asigure pensii, investiţii, servicii şi-aşa mai departe.

Ajutorul social pe care-l primeşte o persoană nu e de la stat. România, ca stat, nu munceşte pentru banii pe care-i cheltuieşte. Nu, banii ăia sunt de pe urma muncii noastre. Dacă Ponta zice că măreşte pensiile cu “x” procente, nu înseamnă că dă banii ăia din buzunarul lui, a oamenilor din partidul său, ci tot de pe urma muncii noastre. Mai mulţi bani cheltuiţi de stat, înseamnă mai mulţi bani pe care-i plătim noi către stat.

Nu ştiu dacă realizează destul de multă lume acest aspect şi mi se pare groaznic de trist, pentru că este super important. Statul nu dă, nu e mamă sau tată.

Banii publici, banii statului, banii care se fură de la stat, banii care sunt aruncaţi pe diverse căcaturi (gen Serbările Galaţiului) sunt banii noştri. Încercaţi să realizaţi că atunci când auziţi la televizor că statul va plăti pentru ceva, o va face din banii munciţi de tine. Când statul dă milioane la biserici, în realitate, tu dai din banii munciţi de tine la biserici. Când cineva face afaceri cu statul şi-l trage în cărămidă, tu eşti păgubitul.

De asta mă disperă când statul este furat de oameni ca Becali & Co, pentru că a fura bani publici înseamnă să furi din munca mea, din taxele şi impozitele care mi se opresc lună de lună pentru a fi reinvestiţi în bunăstarea românilor.

Daţi şi voi articolul mai departe, poate va trezi pe câte careva şi va vedea realitatea cu alţi ochi.

2 thoughts on “Banii publici, banii statului, banii noştri

 1. Ormuz. says:

  Totuşi ajutorul pentru categoriile defavorizate e o chestie care intră în definiţia unui stat că şi adunare de oameni. Atunci când a apărut sâmburele noţiunii de stat toată lumea a fost de acord să dea din avutul lui pentru un anumit grad de protecţie oferit de mulţime. Nu ai cum să scoţi din ecuaţie ajutorul social. Sunt drepturi garantate. Putem în schimb să chestionam modul în care aceştia sunt cheltuiţi, aici sunt de acord cu tine. Dar există organe de control şi pt asta.

  Răspunde
  1. Adi says:

   Da’ nu zic să nu se dea ajutoare sociale. Nu bat în direcţia aia.
   Tot ce vreau să subliniez e că toţi banii ăia sunt munciţi de mine, de tine şi de restul clasei muncitoare, nu sunt ai statului. Fireşte, că statul îi foloseşte de cele mai multe ori NU pentru bunăstarea oamenilor e partea a doua.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.