Bă, robotule!

S-au întâmplat chestii interesante prin țară și prin lume dar nu prea îmi pasă în dimineața asta. După ce le-am citit pe toate știrile, cele mai știri dintre știri, am tras o tură de Facebook, adâncă așa, până undeva pe la ora 21 aseară.

Evident, efectiv zeci de link-uri către 9gag(am și vreo 3-4 9gag addictsE- pentru că-s fete- în lista de pretini), chestii de horoscop(o tâmpenie și jumătate ce trezește ca reacție de fiecare dată „Adevărat!” sau „True, true!” sau veșnica inimioară) dar și câte-o melodie sau ceva ce consideram mai acum ceva timp ca fiind mega-funny.

Sărind din una în alta, pentru că mi-am amintit de treaba asta, cum să nu se gândească bărbații la sex când plodoicele se poartă ca niște picnitori încă de pe la vârsta de 14 ani?! Nah, poftim de te minunează, dă un click aici. Mă rog, nu merită multă atenție pentru că vorba aia: pedeapsa e cât vârsta.

Revenind, ziceam că am văzut ceva ce consideram mega-funny mai acum ceva timp dar care a expirat. Mă refer la seria Robotzi, făcută de cei de la Creative Monkeyz. Îi respect pe băieții și fata(parcă aveau și o fată în crew, nu?) aia și probabil, de nu aș avea lucruri mai importante de făcut le-aș acorda mai mult din timpul meu. Sunt mega creativi și amuzanți și chiar oferă chestii folositoare publicului; tutoriale și review-uri, porții decente de fun și doza de inspirație aproape zilnică.

Vreau să mă „leg” de seria Robotzi însă. La început a fost cel mai fenomen dintre fenomene ce a acaparat 90% dintre tineri. Efectiv, atât eu cât și cei mai mulți prieteni ai mei știau replici din desen și așteptau joi seara să apară următorul episod. Peste tot erau glumele prinse din serial(țin minte că o prietenă a primit un SMS „Ce ai spune dacă îți fac cadou de ziua ta o mulă roz din fier cu luminițe?”) și toată lumea se bătea pe exclusivitatea share-ului pe Facebook ca să primească Like-uri(da, fenomenal!). Însă încet-încet a devenit antipatic sau lumea s-a săturat de el.

Mă întreb dacă același fenomen este valabil și în blogging. Vii la început cu o chestie nouă și toată lumea este „wow!” iar apoi, continuând să faci treaba aia care îți ieșea extraordinar vezi că îți scade flow-ul de vizitatori. Ar cam trebui să cauți altceva „wow”, nu? Consider că cea mai sănătoasă atitudine este să nu te oprești nici măcar o zi din căutatul inovației. Ai găsit una și a prins? Okay, next!

Voi ce părere aveți? De ce credeți că și-a pierdut din popularitate serialul Robotzi?

1 thought on “Bă, robotule!

  1. dionis says:

    hai sa nu raspund din prima la intrebarea cu roboti ci la chestia cu inovatia. Iti gasesti nisa de care tot vorbea zoso zilele trecute si te apuci sa o exploatezi. inevitabil o sa apara intrebari de genu “da’ oare nu se satura cititorii mei de asta ? “. acu treaba cu evolutia e cu doua taisuri. poti intari formula ta de succes, dar la fel de bine o poti pierde… ca sa concluzionez, inovatia e o batalie perversa.

    acu’ la faza cu robotzi. ca orice serial de succes, s-a lovit de o problema a scenariului. in primul sezon, glume megaultrauber smechere, dar parca nu avea niciun caracter intelectual. Acum insa, au incercat sa ridice putin stacheta, sa faca glume inteligente sau sa atinga subiecte mai altfel. Si si-au pierdut o parte din fanii obisnuiti cu slapstick-ul din prima parte. Or sa supravietuiasca ? Sper ca da. Or sa se schimbe ? Cred ca da, desi mi-ar place sa devina un fel de MASH al romaniei… adica, desi au avut probleme de scenariu, sa duca pana in sezonul 8 cu bine toata treaba.

    App, nimeni nu zice nimic de Fredo si Pidjin ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.