Bă, deșteaptă-te, române!

Se apropie 1 decembrie adică ziua națională a României, adică ziua tuturor românilor, adică ziua ta și automat ziua mea. Să trăiască copiii lu mama!

Mă duc prima oară cu gândul că atât pe 30 noiembrie cât și pe 1 decembrie muncesc și e clar că asta nu mă face să mă simt grozav. Nu mai am nici un fel de afinitate pentru sărbătorile de iarnă dar parcă nu m-ar fi deranjat să fiu liber. Mă rog, problemele mele, căcat… Apoi gândul îmi zboară iarăși la campania Rom și la inițiativa lui Manafu. Nu sunt sigur cât de mare efect a avut până în momentul de față pentru că eu încă primesc aceleași sugestii urâte din partea Google.

Chestia e că zilele astea am realizat un lucru. Nu e ditamai revelația dar consider că e printre singurele motive ce ne strică, ce ne face răi și dușmănoși, invidioși și urâți. Mi-am dat seama că avem o părere atât de proastă despre noi înșine cât e musai să găsim persoane mult mai proaste decât noi. În momentul în care le-am găsit, e clar, ne simțim grozav. Dacă mai avem și puțin chef de glumă punem și de un interviu ca să arătăm întregii țări ce rotunzi și dăștepți suntem.

Unu la mână promovarea elementelor negative din România se face în exces. De ce credeți că străinii au o părere nasoală despre noi? Pentru că în loc să ne promovăm valorile, inițiativele și inovațiile, suntem prea ocupați să ne facem unul pe altul de râs. E chiar atât de amuzant? Mie mi se pare extraordinar de trist!

Propun să începem să schimbăm câte ceva. Asta e cea mai simplă modalitate, pe internet. Hai să nu mai promovăm incultura și prostia până la sfârșitul lui 2011. Hai să vedem dacă există vreun impact vizibil în aceste 30 și ceva de zile rămase. Să nu mai promovăm nici un Nicușor de la Brăila, nici un creator a brandului „nu știu”, nici un bețivan, nici o țărancă școlită doar 4 clase, nici o Sexy Brăileancă, nimic stupid. Hai să ne promovăm orașul și persoanele din oraș. Hai să scriem pe Facebook despre oamenii grozavi pe care îi cunoaștem, despre evenimentele grozave care vor urma la noi în orașe. Hai să venim cu inițiative să îmbunătățim imaginea țării și a noastră ca popor!

Cine e cu mine? Hai să împrăștiem vorba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.