Aventurile unui McPuișor

ImagineCele mai palpitante întâmplări din viața unui McPuișor se întâmplă noaptea. McPuișorul ăsta nu e un oarecare McPuișor și se jură pe feliile lui de castraveți murați că într-o zi va ajunge o șaorma cu de toate sau dacă nu, va fi un super pui ce va face turul lumii și va vedea fiecare congelator în parte.

În turele de noapte el se instalează pe la ora 21:50 în congelatorul micuț dar încăpător și își așteaptă tura liniștit. Își face fiecare sarcină și mai îngână din când în când arhicunoscutul cântecel pentru copii:

„Bătrânul McDonald avea o fermă

i a i a o!

Și în fermă avea un pui

i a i a o!”

Uneori îl cuprinde panica și înjură de mama focului dar încet, fără să-l audă ceilalți McPuișori pentru că nu e frumos, ce pesmetul lui. Noaptea lui se învârte în jurul cârpelor, a degresantului, a sanitarizantului, a uleiului, a suprafețelor încinse la peste 200 de grade și a gunoaielor. Mătură, mop, perie, scoci-brait, spatulă, magazie, congelator, frigider, aprovizionare, ora 5, ora 6, ora 7 sau ora 8, uneori chiar și ora 9 căci McPuișorii care au ajuns mari nu prea mai țin minte de unde au plecat și nu le pasă de aștia care încă sunt mititei. McPuișoriilor care au ajuns mari afirmându-se, muncind cât pentru 3 sau pupând adânc întribuci  le e frică de tata găină. Pentru că tata găină pune mare preț pe chestii și chestiile alea pot fi făcute doar de McPuișorii mici. Așa că McPuișorilor mici le sunt jumulite penele fără milă și nu primesc mai niciodată o vorbă de mulțumire.

 

Apoi vine tanti găină mică. Mică pentru că e scundă, trebuie să fie scundă ca să nu fie nevoită să se pună în genunchi atunci când efectuează manevra „dăbucilesățilepup”. E specialistă, e cea mai bună la această manevră și micii McPuișori știu că sunt alți McPuișori care încearcă la rândul lor să o stăpânească. Dar câte ciocuri încap la o singură pereche de buci?! Asta e viața în cuibar: se dă din aripi, se piuie des la tata găină și tanti găină mică dar mereu se evidențiază lucrurile ce nu sunt importante. Pentru că așa e în cuibar…

 

Astăzi fu cloceala lunară. Și s-au spus tot felul de lucruri: cum să se dea din aripi, cum să se piuie, cum să se manipuleze oole, cum nu, cum da, cum poate dar mai ales cum nu. Pentru că niciodată nu se observă cum da și eforturile, ci doar cum nu. Cred că lucrul ăsta e valabil și prin multe alte părți. O singură piuială a deranjat foarte tare pe al nostru McPuișor- cel puțin așa crede el, pentru că din câte a văzut a fost singurul cu adevărat indignat- și a decis să nu mai dea din aripi nepăsător.

„Puteți să mergeți în alt cuibar, probabil la cuibarul de peste drum- cel infect și rău famat- vă primește. Probabil, cine știe…”

 

McPuișorul ăsta s-a săturat. Și va face ceva cu aripile astea două!

Va continua…

Sursa foto: darrencalvert.com

2 thoughts on “Aventurile unui McPuișor

  1. Pingback: Saga McPuișorului înaripat continuă « New is always better!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.