Asta-i România. Acum hai să ne distrăm!

Asta-i ţara unde se schimbă vreo 3 miniştri la Educaţie şi nici măcar unul dintre ei nu se potriveşte, majoritatea fiind fie plagiatori, fie fără niciun studiu relevant. Între timp doar 40% dintre elevii de clasa a 12-a trec Bacalaureatul.

Totul s-ar lega dar nici măcar locuri de muncă pentru dulgheri sau zidari nu prea avem.

Asta-i ţara condusă de un premier care şi-a făcut doctoratul folosind Google şi Wikipedia. Lui nu-i mai pasă, a trecut; hoţul neprins negustor cinstit. Probabil de-aia nu ne ia nimeni în serios. Automat, când un oficial străin omoară un cetăţean român – chiar şi pe trecerea de pietoni – el este făcut dispărut imediat; oricum ar fi scăpat basma curată şi în România.

Copiii de judecători omoară şi ei fără să le pese pentru că sunt siguri că vor scăpa fără probleme. Legea achiziţiilor publice e schimbată ca să se poată da mai mulţi bani pe sub mână, direct în buzunarele celor care deja au averi colosale. Automat, se modifică şi legea care permitea justiţiei să se lege de ei. Bogaţi, hoţi şi în siguranţă. Mi se pare corect!

România e ţara unde cei intelectuali sunt puşi la zid pentru că sunt diferiţi. Cărţile au devenit nişte chestii atât de exclusiviste încât târgurile de carte sunt anunţate cu surlete şi trâmbiţe dar au parte de doar vreo 50 de perechi de ochi.

Părinţii noştri au parte de joburi de la 6 dimineaţa până la 7 seara şi rezistă. Lepra tinerească nu învaţă pentru că nu e cul dar au pretenţii la joburi în birouri, pe bani mulţi şi program cât mai mic; sau preferă munca prin baruri.

Tinerii care încearcă să aducă un plus de valoare societăţii sunt ignoraţi de cei care le-ar putea netezi puţin drumul către notorietate. Proiectele cu adevărat faine nu îşi ating obiectivele pentru că nimănui nu-i mai pasă. În schimb ne lăudăm că românii sunt frumoşi, faini, deştepţi, binevoitori şi propovăduim ajutorul necondiţionat. Doar vorbe…

Majoritatea urâm ţiganii dar nu sărim niciodată în ajutorul unui român când îl vedem încolţit de împuţitura aia de rasă. Între timp ţiganii îşi văd de treabă, fură curent, nu plătesc impozite, încasează alocaţii complementare şi omoară tineri. Pula mea, să ne dăm shutdown, zic!

Angajatorii îşi bat joc de tineri, profesorii nu-i învaţă ce e relevant. Între timp televiziunile aduc în atenţia publicului mediocritatea şi prostia: “uite-l pe Xulescu ce tare e el! Aşa trebuie să fiţi şi voi!”. Ţâţe goale, buci peste tot – iubesc şi ţâţele şi bucile, dar prefer să le văd mai rar – hăhăieli stupide, emisiuni cu “blonde” sau X Factor/Vocea României unde oamenii sunt făcuţi de tot râsul. Între timp politicienii sunt ocupaţi cu luarea ciolanului între dinţi, dar mass-media ne dă impresia că ei luptă pentru noi.

Cu toate astea, hai să ne distrăm!

3 thoughts on “Asta-i România. Acum hai să ne distrăm!

 1. vasile says:

  sa dat legea padurilor sa nu se mai taie copaci dar oare cine ia taiat? nu tot cei care au fost in parlament? si sunt si acuma mina in mina cu ocolu silvic? ca doar lemnele alea nu treceau granita cu aprobarea mea tot cu a voastra .

  Răspunde
 2. vasile says:

  astai tara lui cucu; o sa puna astia tacsa si pe izmenile de pe noi pentru ca o sa zica ca poluiaza atmosfera cum face si cu masinile vrea sa platim tacse de poluare daca masinile sunt mai vechi de 6 ani.,pai bai domnilor parlamentari noi avem bani vostri sa cumparam masini noi din 6 in 6 ani? sapoi daca tot va doare asa tare de poluarea atmosferica de ce nu dati voie sa iasa pe piata masinile cu motor electric care isi produc singure energie si nu poluiaza atmosfera? ori aicea nu mai aveti voi de cistigat? ne obligati sa va cumparam tablele voastre cu sute de milioane? faceti ca peste 4 ani nici dracu sa nu va mai voteze si lui o sai fie frica de voi.

  Răspunde
 3. dionis says:

  :))) daaaaaa …. asa daaaaaa . Asteptam asta. App, cred ca Funeriu a fost singurul ministru al educatiei care a fost mai rasarit. Mazilit de presa si de politica , a avut totusi curajul sa se uite in spatele spoielii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.