Asta e de-a dreptul stupid!

Răsfoiam știrile zilei și am dat peste ceva care m-a făcut să mă încrunt și în același timp să o percep ca pe o tâmpenie. Că am răsfoit știrile zilei la ora 23:30, e partea a doua…

Așadar, în America, unde toată lumea este înnebunită după mâncarea fast-food, o asociație ce militează împotriva cruzimii față de animale a filmat cum într-o fermă de găini, păsările sunt tratate ca niște saci de cartoafe. Aruncați o privire:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r6E8H3C1CrU]

Ferma cu pricina poartă nu mai știu ce nume, nici nu e important. Lucrul ce mi-a atras atenția și mă fascinează în egală măsură e faptul că totul este asociat cu McDonalț(unde muncesc, de altfel). Unu la mână, e urât bă, într-adevăr, e grotesc, e… ce să mai, urât, zău!

Din moment ce ferma nu poartă numele McDonalț ci este un simplu furnizor de ouă pentru lanțul de restaurante, nu înțeleg de ce McDonalț se face vinovat de așa ceva. „McDonalț cruelty” spune titlul. Dacă voi aveți impresia că noi, angajații McDonalț, avem în spate vaci și găini pe care le tranșăm cu schimbul sau le stoarcem de ouă, vă înșelați. Din câte cunosc, lucru ce e și logic, lanțul de restaurante are contracte încheiate cu furnizori de materie primă.
Asta nu înseamnă că nu prea au treabă cu felul în care se obține materia primă atât timp cât ei o primesc în regulă?! Poate nu gândesc eu lucrurile bine… Așadar, nu angajații McDonalț sunt cei care comit actele de cruzime împotriva găinilor din clip, ci angajații acelei ferme. Motivele lor… Nu le voi comenta, se va face prea mare scandal din asta.

Personal mi se pare un subiect care ar avea loc doar în ziarele numite Libertatea sau CanCan, ziare românești de altfel. Ce căcat!

De ce credeți că angajații fermei tratează în felul ăsta găinile? Vi se pare corect ca McDonalț să fie tras la răspundere pentru chestia asta?

4 thoughts on “Asta e de-a dreptul stupid!

 1. Pingback: Cu fulgi cu tot! « New is always better!
 2. Adi says:

  Catalin Blindu :

  din cate stiam eu , mcdonald’s nu a fost tras la raspundere ci chiar ei au declarat ca nu incurajeaza astfel de tratamente si vor inceta colaborarea cu respectiva ferma .

  Da, dar imaginea oricum le-a fost afectată. Tind să cred că totul face parte dintr-o campanie ascunsă ce vrea să descurajeze consumul de fast-food printre americani.

  Să aibă așa ceva șanse de reușită? Hmm…

  Răspunde
 3. Catalin Blindu says:

  din cate stiam eu , mcdonald’s nu a fost tras la raspundere ci chiar ei au declarat ca nu incurajeaza astfel de tratamente si vor inceta colaborarea cu respectiva ferma .

  Răspunde
 4. Gabi says:

  Pff…ce oameni, nici măcăr un filmuleţ `autentic` nu pot înfăptui… zic asta pentru că mi se pare o făcătură crasă, iar pe sistemu` -aparent alb-negru- “dacă nu eşti cu mine, eşti împotrivă” chestiuţa asta e tocmai anti-imagine MecDonalţ.. gen : I`m hatin` it! :))…

  La o adică, de ce nu se adresează tuturor firmelor fast-food? Of..of…măi…măi…

  P.S. Mai precis `hatin the fukin huge loads of money whom I can`t get`.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.