Arde blocul, te-arzi și tu

Ieri o ars mansarda proaspăt mansardată a unui bloc de prin satul cu metrou. Evident, la televizor show. Jurnaliștii pulii l-au întrebat pe nenea purtător de cuvânt de vreo 234423423 de ori de ce a luat foc. Nenea ăla, un om calm de zici că fumase ceva bun, le-a răspuns de fiecare dată când de fapt și de drept trebuia să le spună „Încă nu știm hali-mi-ați falnicul mădular, că nu suntem vudu!”

Treaba cu mansardarea mansardărilor nu e nouă. O puteți vedea chiar și în orașul vostru. Mula me, se ia un bloc, se urcă pe bloc și se mai construiește un etaj. Fără cap, că mula me, de ce să gândești?! E greu.

Nu verifici dacă instalația electrică a fost construită să ducă doar apartamentele din proiectul inițial. Structura de rezistență duce, dă-o-n mă-sa, că e făcută pe vremea lu Bulă și se făcea ca la carte pe-atunci. Nu verifici că s-au mai adăugat sute de tone și că s-au spart pereți pentru mini-baruri sau pentru a transforma 2 camere într-una mare. Românul face ce vrea mula lui în casa lui pentru că e a lui, proprietate personală și pe persoană fizică.

Dar se construiesc etaje-n plus și normal că cineva le cumpără căci sunt mai ieftine.

Dar uite că într-o zi ia foc pentru că instalația electrică se săturase de aere condiționate și laptopuri și frigidere și cuptoare cu microunde și mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase și a zis că-și bagă mula și de draci a făcut scântei și a aprins covorul ăla persan care acoperea parchetul ăla nou.

Și oamenii cărora le-au ars toate actele acum au rămas cu mula-n mână și s-au ars. Și majoritatea sunt tineri căci aștia tineri nu au bani să-și facă direct vilă. Și acuma le asigură cineva cazare câteva zile după care vor fi nevoiți să stea ca boschetarii. Adică sub cerul cu stele. Și au copii…

Și îți bagi mula-n ea de țară și de treabă și de foc și de toate și te duci în mula ta în Congo. Cred că e mai fain acolo. Cred că ăia nu ai blocuri cu 10 etaje și 2 mansarde mansarde peste. Cred că nu au nici cine știe ce taxe ăia acolo că și-așa 80% din maimuțele din Congo sunt mai deștepte ca plozii din România.

Și-atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.