Statul ia tot ce vrea

România nu e tocmai ţara tuturor paradoxurilor şi sper să nu fiu înjurat când spun asta 🙂 Adică, mai există câte puţin sens pe ici-colo… Nu? În America, unele chestii sunt demne de maimuţărelile care se întâmplau pe Pământ la un milion după apariţia primei specii de maimuţă.

Azi mi-am călcat pe inimă şi m-am uitat la treaba aia cu cei doi poliţişti care amendează o babă care vindea 3-4 kile de legume în faţa blocului, fără autorizaţie. Mno, pe de-o parte, legea e lege pentru toată lumea; ce au făcut ei nu e ilegal sau abuziv, ci doar imoral. Şi spun asta pentru că sunt zeci, poate chiar sute de cazuri cu infractori adevăraţi, care fură şi încalcă legea într-o manieră mult mai gravă, fără să fie nici măcar deranjaţi.

Acum, revenind la America… CIVIL FORFEITURE – poliţia îţi pune sub judecată bunurile şi dacă lor li se pare că ceva nu e în regulă, le confiscă. Dacă te găsesc în maşină cu bani şi ei consideră că tu îi foloseşti pentru a cumpăra droguri (cu toate că le dovedeşti că ai o altă destinaţie pentru banii respectivi) îi pot confisca pur şi simplu. Toate bunurile astea devin disponibile secţiei de poliţie din care face parte organul şi pot fi folosite după bunul plac. Nu trebuie să încalci legea, nu tu eşti judecat, ci bunurile tale. LEL! E pamflet, e amuzant, dar nu prea e de râs.

Detalii despre această chestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.