BO$$, cu 90 la oră pe Brăilei. Am mers cu maxi-taxi!

După tot scandalul cu greva operatorilor de maxi-taxi, am rămas cu oarecare sentimente contradictorii, care mi-au dat o stare de confuzie. Am citit atât de multe păreri încât am ajuns să mă cred oleacă “ţăran neumblat”, pentru că prefer să călătoresc cu autobuzele Transurb. Joi dimineaţă, fiind liber – şi având o grămadă de treabă – am zis să fac un drum Bănci – Micro 39 cu maxi-taxi (pierdusem autobuzul 34).

Dacă tot zicea lumea că e mai mişto şi mai cul să mergi cu maxi-taxi, în care nu e înghesuială, după două minute de aşteptat în staţie, am urcat în faţă. Da, da!, lângă şofer. Bo$$ de bo$$ barosan. Nenea şofer nu mirosea a transpiraţie, era ora 8 dimineaţa. Am întins cei 1,5 lei, o apărut o mână, i-a luat şi i-a aruncat după bord. Biletele sunt o chestie retardată, demnă de anii 1900, oricum.

A plecat bolidul şi după vreo 100 de metri, în dreptul magazinului cu căcaturi de la Casa de Cultură a Sindicatelor, şoferul pune o frână bruscă şi începe să dea din mâna dreaptă, scoţând ceva cuvinte pe gură. Aveam căştile în urechi, nu mi-a păsat ce zice, dar din spate a coborât un nene. Pana mea, cred că aşa e civilizat, nu ştiu.

Maxi-taxiul a făcut prima staţie la CEC. O urcat o tanti, o coborât un nene. Nimic neobişnuit. Frumos, chiar. În faţa lui a oprit o altă caşcarabetă, care avea traseul tot în 39.

Şi dă-i bo$$! Toată lumea ştie, e o lege nespusă: dacă drumu-i drept, îi dai în pizdă!

Fireşte, şoferul maşinii în care eram avea încă un motiv: să ajungă în următoarea staţie înaintea celuilalt, ca să urce lumea la el în caşcarabetă. Ce credeţi, că celălalt s-a lăsat? Nuuuu! Întâia, a doua, a treia, baaaaaaaaam! Zic “Mă, ce plm se duc copacii de pe marginea drumului aşe de repede în spate?” şi mă uit cu coada ochiului la vitezometru. Acul indica ceva între două numere, 80 şi 100. Probabil era temperatura motorului, căci asta cred că măsoară un vitezometru. Nu ştiu, eu merg cu autobuzul de obicei.

Deşi i-o dat cu 90 pe strada Brăilei, nu a reuşit să-l bată pe celălalt. Când am trecut încet pe lângă maxi-taxiul concurent, am identificat şi motivul: şoferul avea ochelarii de soare pe frunte, ţigara într-o mână şi cu cealaltă mână vorbea la telefon. Păi ce facem bo$$? Concurenţă neloială? Cum ar fi putut şoferul meu, care folosea ambele mâini pentru condus să-l învingă pe celălalt, care clar mai avea două mâini pentru “pilotat bolidul”. Nu-i frumos.

În rest, nu s-a mai întâmplat nimic necivilizat. DOAR CĂ A STAT DEGEABA LA ABSOLUT TOATE SEMAFOARELE PÂNĂ ÎN 39!

Deh, când te grăbeşti… faci distanţa Bănci – Micro 39 în 40 de minute.

Ah, probabil nu-i pasă nimănui, dar eu cred că e un aspect important. Despre maxi-taxi, şoferii spun că sunt maşini noi, moderne şi bune, nu hârburi ca autobuzele care iau foc ale Transurb. Nici măcar nu mă aştept să ajungă la ochii cuiva care poate face ceva în acest sens, dar o dau aci.

GL – 10 – SEL are ceva tobă spartă. Scoate atât de mult fum încât îl simţi de la câţiva metri distanţă. Bat la pariu că intră şi în cabină, că doar nu o fi un fum civilizat şi timid. Şi dacă nu mă înşel, în acelaşi stadiu era şi anul trecut, când am mers ultima oară cu maxi-taxi. Ca prin coincidenţă, ăsta fu competitorul, maşină a cărui şofer avea patru mâini.

Foto de pe adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.