Am găsit transport Cluj-Salina Turda. Iată ce trebuie să știi

De când a venit mama femeii în vizită, am tot căutat transport Cluj-Salina Turda. Nu există rută directă, dar se poate merge lejer. Drumul e okay și relativ rapid. Dacă vrei să te duci și tu și ești ca mine – fără mașină personală – iată ce trebuie să știi.

Nu te du la autogara de la Dedeman

Noi așa am făcut. Pe la 9,30 dimineața am fost în autogara de la Dedeman să căutăm transport Cluj-Salin Turda. Google așa o spus, că de acolo pleacă autocarele.

Prima cursă pleca la 11,20. Am fost la informații, încercând să aflăm dacă există alta care să plece mai devreme.

Tanti: „Cunoașteți Clujul?”

Eu: „Ăăăă… da?!”

Tanti: „Mergeți în Piața Mihai Viteazu. Aveți de acolo curse”

Zis și făcut, am plecat. Am ajuns în Centru pe la 10 șiumpic.

De unde iei transport Cluj-Salina Turda

Dacă nu ai mai fost până acum și nu ai nici cea mai mică idee ce și cum, am să încerc să te ajut. Noi am luat transport Cluj-Salina Turda fix din punctul de mai jos. Nimeni de prin zonă nu știa ce și cum. Unii ne-au trimis pe Calea Turzii – mno, oarecum logic presupun.

Pe la 10,50 o venit o mașină de la Fany pe care scria Turda. 7 lei biletul. Are 29 de locuri pe scaune, parcă. Deci este încăpătoare. Apoi am aflat că sunt curse din 20 în 20 de minute.

Centrul Turzii este extrem de frumos

Am ajuns în Turda după vreo 40 de minute. Nu ne-a lăsat tocmai în Centru, dar stația este în zona perfectă pentru o jumătate de oră de plimbat. Mi-a plăcut la nebunie ce am văzut. 10/10

Noi fix acolo am coborât din maxi-pixi.

Eh, odată ajunși în Turda, o să vreți să mergeți până în Piață. Traversați-o frumușel și în capătul opus veți da de o biserică și o stație de autobuz. Fix de acolo se ia autobuzul 17, care duce la Salina Turda. Autocar fain, cu etaj.

Cum fu la salină

Eu și femeia am mai vizitat salina, în decembrie anul trecut. E frumoasă tare de tot. Un singur lucru trebuie să-l știi dacă vrei să mergi în perioada asta –  E MEGA AGLOMERAT! Cozi enorme peste tot:

 • La intrare
 • La ieșire
 • La scări
 • La lift
 • La tarabe

Era atât de multă lume încât mă așteptam să-și scape una plodul și să asistăm la ceva Harambe de România. La intervale de câteva ore se oprea accesul în salină, ca să mai iasă lumea. Groaznic. Absolut groaznic. 0(zero)/10

PRO TIP: Când iei bilet de intrare la Salină, cumpără și bilet de autobuz. Nu găsești la șofer.

Poze din decembrie, când eram doar noi și încă vreo 10 oameni în toată salina:

Concluzie

Da, este muuuult mai ușor să ai mașină personală. Noi am mers pe jos până la Salină din Turda. Dar dacă ești la fel de pârlit ca mine, găsești transport Cluj-Salina Turda și nu e chiar atât de rău. Noi la 17,30 eram deja acasă.

Sfatul meu este fie să te duci în cursul săptămânii, în luna august, fie să mai aștepți să mai termine românii cu concediile. Ah, pipițele pe tocuri în Salină sunt fabuloase! Kek.

Dacă ți-au fost de folos informațiile astea, abonează-te la blog. Găsești mai jos formularul. Scriu rar și nu abordez subiecte personale. De asemenea, mi-ar prinde tare bine dacă ai putea să dai un share pe Facebook. Poate informațiile astea le sunt de folos și prietenilor tăi.


12 thoughts on “Am găsit transport Cluj-Salina Turda. Iată ce trebuie să știi

 1. Dan says:

  Ești genial. Am căutat pe Google Maps transport în comun Cluj – Turda și nu găsea absolut nimic. Nu înțeleg de ce. Mai ales ca bucureștean care a venit în Cluj pentru prima dată, eram pierdut. Am decis să caut pe Google și am dat de articolul tău. M-a ajutat enorm. Am cazarea la 1800 m de punctul pus de tine de unde se ia autobuzul. Am decis să merg pe jos că îmi place. M-a ajutat Maps, setat să mă ducă unde ai zis tu. Am zis, risc. Și chiar acolo urci în autobuz. De menționat că nu specifică nicăieri că ar fi autogară ceva. Am găsit și 17 în Turda, ne-am descurcat. Nu înainte să ne plimbăm vreo două ore prin orășel că e superb. Mulțumesc mult! Au transport comun ciudat aici. Și în stații pe urban în Cluj, nu scrie nicăieri ce numere de autobuze trec acolo, nimic. Fără Maps am fi fost morți. Taaaare ciudat.

  Răspunde
 2. Daniel says:

  Hello,
  Tocmai ce am dat de blog-ul tau cautand modalitati de a ajunge in Turda, la salina.

  Confirm si pt aprilie 2018 ca Fany are program din 20 in 20 de minute si se ia de la statia cu magazinul Flip din piata Mihai Viteazul, Cluj-Napoca.
  Pret orientativ: 9 lei /persoana.

  Răspunde
 3. Nagy László says:

  Bunā ,o antrebare ún traseu de ex. De lá piata mihai viteazu pana lá Salina ám cat timp se face (transportu mã antereaseza ) ca tót cu tarnsportu vreo sa revin ám cluj.
  Sí anca o antrebare din turda CE pret are autobuzu
  ce duce lá Salina.
  Anticipat.
  Nagy László

  Răspunde
  1. Adi says:

   Salut, pana in Turda faci sub o ora. Pana la salina vreo 30 de minute.
   Parca cluj-turda fu 7 lei si calatoria pana la salina 2 sau 4 lei, nu mai retin cu precizie.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.