Am găsit transport Cluj-Salina Turda. Iată ce trebuie să știi

De când a venit mama femeii în vizită, am tot căutat transport Cluj-Salina Turda. Nu există rută directă, dar se poate merge lejer. Drumul e okay și relativ rapid. Dacă vrei să te duci și tu și ești ca mine – fără mașină personală – iată ce trebuie să știi.

Nu te du la autogara de la Dedeman

Noi așa am făcut. Pe la 9,30 dimineața am fost în autogara de la Dedeman să căutăm transport Cluj-Salin Turda. Google așa o spus, că de acolo pleacă autocarele.

Prima cursă pleca la 11,20. Am fost la informații, încercând să aflăm dacă există alta care să plece mai devreme.

Tanti: „Cunoașteți Clujul?”

Eu: „Ăăăă… da?!”

Tanti: „Mergeți în Piața Mihai Viteazu. Aveți de acolo curse”

Zis și făcut, am plecat. Am ajuns în Centru pe la 10 șiumpic.

De unde iei transport Cluj-Salina Turda

Dacă nu ai mai fost până acum și nu ai nici cea mai mică idee ce și cum, am să încerc să te ajut. Noi am luat transport Cluj-Salina Turda fix din punctul de mai jos. Nimeni de prin zonă nu știa ce și cum. Unii ne-au trimis pe Calea Turzii – mno, oarecum logic presupun.

Pe la 10,50 o venit o mașină de la Fany pe care scria Turda. 7 lei biletul. Are 29 de locuri pe scaune, parcă. Deci este încăpătoare. Apoi am aflat că sunt curse din 20 în 20 de minute.

Centrul Turzii este extrem de frumos

Am ajuns în Turda după vreo 40 de minute. Nu ne-a lăsat tocmai în Centru, dar stația este în zona perfectă pentru o jumătate de oră de plimbat. Mi-a plăcut la nebunie ce am văzut. 10/10

Noi fix acolo am coborât din maxi-pixi.

Eh, odată ajunși în Turda, o să vreți să mergeți până în Piață. Traversați-o frumușel și în capătul opus veți da de o biserică și o stație de autobuz. Fix de acolo se ia autobuzul 17, care duce la Salina Turda. Autocar fain, cu etaj.

Cum fu la salină

Eu și femeia am mai vizitat salina, în decembrie anul trecut. E frumoasă tare de tot. Un singur lucru trebuie să-l știi dacă vrei să mergi în perioada asta –  E MEGA AGLOMERAT! Cozi enorme peste tot:

 • La intrare
 • La ieșire
 • La scări
 • La lift
 • La tarabe

Era atât de multă lume încât mă așteptam să-și scape una plodul și să asistăm la ceva Harambe de România. La intervale de câteva ore se oprea accesul în salină, ca să mai iasă lumea. Groaznic. Absolut groaznic. 0(zero)/10

PRO TIP: Când iei bilet de intrare la Salină, cumpără și bilet de autobuz. Nu găsești la șofer.

Poze din decembrie, când eram doar noi și încă vreo 10 oameni în toată salina:

Concluzie

Da, este muuuult mai ușor să ai mașină personală. Noi am mers pe jos până la Salină din Turda. Dar dacă ești la fel de pârlit ca mine, găsești transport Cluj-Salina Turda și nu e chiar atât de rău. Noi la 17,30 eram deja acasă.

Sfatul meu este fie să te duci în cursul săptămânii, în luna august, fie să mai aștepți să mai termine românii cu concediile. Ah, pipițele pe tocuri în Salină sunt fabuloase! Kek.

Dacă ți-au fost de folos informațiile astea, abonează-te la blog. Găsești mai jos formularul. Scriu rar și nu abordez subiecte personale. De asemenea, mi-ar prinde tare bine dacă ai putea să dai un share pe Facebook. Poate informațiile astea le sunt de folos și prietenilor tăi.


12 thoughts on “Am găsit transport Cluj-Salina Turda. Iată ce trebuie să știi

 1. Grijincu says:

  Prin oras e cel mai rapid…pt ca pe intrarea principală ai de mers pe jos aprox. 40 min. Sau iei inca un autobuz, in schimb pt intrarea din oras de unde te lasa autobuzul mai mergi 15 min. Si intri in salina având de coborât 771m .pe partea cealalta-Durgaului 200 si ceva de metri(plus cei 3,5 km care ii faci de unde te lasa autobuzul). Pt a face economie recomand prin turda asta in cazul in care esti bun de picioare…la întoarcere urci 771 metri de scari?

  Răspunde
 2. Alina says:

  Bună. Care sunt diferențele dintre întrarea veche și cea noua? Știu ca cea veche e chiar în oraș. Care e mai avantajoasa pentru cineva care nu vine cu mașina?

  Răspunde
  1. Adi says:

   Hei, Alina! Sincer, nu stiu.
   Am intrat si iesit, de fiecare data pe la intrarea noua. Chiar si cand am fost cu autobuzul.

   Răspunde
 3. Alina says:

  Bună. Care sunt diferențele dintre întrarea veche și cea noua? Știu ca cea veche e chiar în oraș. Câte e mai avantajoasa pentru cineva care nu vine cu mașina?

  Răspunde
 4. marcela says:

  Daca a-si fi gasit informatiile astea acum vreo 2 luni ce bine ar fi fost…..nu mai frecam un regio hodorogit prin campia turzii si 2 microbuze pina la salina,intr-o zi de sambata cind toata suflarea ardeleneasca era la salina…….traseul tau e super ok cu fany din 20 in 20 min,cu precizarea ca acum pe perioada vacantei “musai”sa fii in turda la 8-8.15 ca autobuzul 17 urca la salina la 8.40 si urmatorul la 9.40 “numa” bine sa prinzi aerosolii de dimineata si sa numeri vreo 10 oameni iar la 13.03 cind incep “cohortele”de vizitatori sa caute racoarea din salina tu te urci frumusel in 17,apoi in fany si la 14.15 esti acasa numa bine sa-ti faci somnul de frumusete.Sambata si duminica “doamne feri”sa te duci la salina ( daca esti amator de inghesuiala atunci da e ok).In rest sa auzim numai de bine….te saluta.o mehedinteanca mutata in cluj din 2015

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.