Am fost la Cinema 3D Galați și… nu știu exact

Duminică seară am ieșit cu niște prieteni la Cinema 3D Galați, cunoscut și ca Cinema „Prof. Ioan Manole”. Nu pot spune că a fost tocmai groaznic, dar nici fenomenal de mișto. Un singur lucru m-a uimit: cât de multă lume am văzut în sală, restul au fost chestii pe care mă așteptam să le văd.

Cinema 3D Galați a fost inaugurat acum mai bine de o lună de zile. Încă de atunci spuneam că mă voi duce doar când va rula un film pe care vreau să-l văd. Ei bine, duminică seară la Cinema 3D Galați a rulat „The Forest” – un film cu „aia care a fost soția lui Joeffrey în Game of Thrones, aia cu gura puțin strâmbă”. Un horror în care mare parte a acțiunii se petrece în pădurea sinucigașilor din Japonia.

Un film prost spre „ahahahahahahhaa, ce replici de căcat!”, dar cu destule faze scary la care tresărea juma’ de sală. Poate că experiența ar fi fost și mai mișto dacă filmul era 3D, dar nu îmi dau seama cum naiba de abia când am ajuns la casa de bilete am realizat că filmul era 2D.

Cu cinci minute să înceapă filmul, sala de 500 de locuri de la Cinema 3D era aproape plină. Poate că mai erau undeva la 50 de locuri libere. Extraordinar de mulți copii și o zarvă de zici că ai venit la un teatru la care au cumpărat bilete niște școli și licee.

Sunetul

Principala problemă a Cinema 3D Galați cred că este sonorizarea. Sunetul este mult prea încet! În timpul filmului auzeam cum se mănâncă flocirele în toată sala. Ah, că majoritatea ar fi trebuit să mestece cu gura închisă e partea a doua. Dar dacă volumul era mai tare, chestia asta nu se mai auzea.

O altă chestie legată de volum ține de filmul în sine. Un volum mai puternic îți oferă și o senzație mai mișto, căci simți basul în piept, când aleargă pe o podea de lemn cineva, de exemplu.

Căldura

Dumnezeule, cât de cald este în sală! Nu știu dacă așa s-a dorit, sau dacă Marius Stan a „ordonat” să fie „cu multă căldură”, ca pe „felicitările” pe care le-am primit cu toții în poștă, înainte de Sărbători.

În sala Cinema 3D Galați este extraordinar de cald, căldură care te adoarme dacă filmul nu este chiar atât de grozav. Din fericire, nu ai cum să adormi pentru că mai vorbește cineva la telefon, mai auzi un copil văzând un decolteu „ce țâțe, bă!”.

E lipsă de bun simț, băieți!

Am ieșit aproape ultimii din sală și pe jos era atât de multă mizerie de aveai impresia că a avut loc un veritabil food fight. Ambalaje, bidoane și popcorn din belșug. Contrar așteptărilor, nu doar ăștia mai mari nu au bun simț, ci și copiii. Evident, în cazul amândurora, cel mai probabil este vina părinților.

Un alt aspect legat de chestia asta: coșurile de gunoi. Nu înțeleg de ce coșurile de gunoi erau pline de ambalaje chiar și când am intrat în sală. La ieșire deja aveau moațe și mă temeam că dacă mai pun și eu ambalajul acolo, totul o să se dărâme.

Lipsa unui site

Pe pagina de Facebook Cinema 3D Galați sunt postate filmele care rulează în fiecare săptămână, cu ore și prețul biletelor. Cu toate astea, simt că este nevoie de un site pe care să găsești informații suplimentare – gen trailere de film, ce urmează săptămâna cealaltă, preț băuturi și popcorn etc. Coincidența face să cunosc foarte bine niște oameni capabili să facă un site pentru Cinema 3D Galați.

Poate că în viitor, dacă se rezolvă problema sonorizării, îți vei putea cumpăra biletele și online – căci e mult mai comod așa și eviți coada de la caserie. Că tot am ajuns la caseria de la Cinema 3D Galați, poate că nu ar fi rău să fie două ghișee. Nu am stat la coadă mai mult de cinci minute, dar mi-ar fi plăcut să nu fie coadă deloc.

Un alt aspect puțin deranjant e legat de sala în sine. Într-adevăr, dacă ai ghinionul ca în fața ta să fie niște oameni mai înalți, nu prea ai să vezi subtitrarea…

Cu toate astea, e foarte okay că Cinema 3D Galați există. Se vede că oamenii voiau așa ceva. Am să încerc să merg și la un film 3D, căci lumea vorbește că se vede mai bine ca la Brăila.

Un singur lucru mi-aș dori să nu se mai întâmple, cu toate că personal nu înțeleg de ce lumea face asta: aplauzele de la final.

10 thoughts on “Am fost la Cinema 3D Galați și… nu știu exact

 1. Denisa says:

  Sincera sa fiu la cinema in braila este mult mai fain,acolo sunetul este foarte tare si imaginea clara ,nu auzi cum unii mananca popcorn sau altceva …… +nu trebuie sa astepti la coada…

  Răspunde
  1. Adi says:

   Speranta mea este ca lucrurile sa se “indrepte” si la Galati, pen’ ca n-am masina, mno.

   Răspunde
 2. Lucaci Levin Andrei says:

  Cu ocazia asta am aflat si eu unde pot sa gasesc ce film va rula la cinema. Problema principala a mea este ca sunt taran modern, in idea ca nu vreau sa ma deplasez pana la cinema ca sa imi cumpar bilete(nici macar sa le rezerv telefonic nu vor), asta am patit-o la premierea de la star wars.

  Răspunde
  1. Johnetta says:

   I am anxious to read your opinion on 44 people being arrested recently in laundering money.Are you planning to write anything about it? Do you think obama is inhlvved?Toank you.

   Răspunde
 3. catalin says:

  Eu am fost la majoritatea filmelor 3D dar am intalnit aceleasi probleme. Caldura excesiva care iti cam taie respiratia si nesimtirea crunta a oamenilor care transforma sala dupa un film in cocina. In rest la filmele 3D sonorizarea mi s-a parut OK. Intr-adevar nu am inteles nici eu de ce si pe cine aplauda lumea la final….:)))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.