Alte 5 lucruri înfăptuite de Marius Stan, primarul Galațiului

După ce Marius Stan și-a asumat deschiderea cinema 3D de la Casa de Cultură, în presă au apărut documente care atestă alte cinci înfăptuiri supraomenești marca Marius Stan. E vorba despre lucruri cu adevărat bune și folositoare atât oamenilor din Galați, cât și întregii omeniri de pe toate planetele din Univers care adăpostesc oameni.

Arestarea lui Șova

Puțini știu că doar datorită lui Marius Stan s-a reușit arestarea lui Șova. Desigur, Marius Stan este un om bun: „Eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe Șova și i-am spus <<Gogule, hai, gata cu bâlciul>>. Ați văzut că s-a rezolvat. Apoi, tot eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe Kovesi ăla de la DNA și i-am spus <<Bă, nu-i da tare, că e băiat sensibil>>. Ați văzut că i-a dat doar arest la domiciliu”.

sova arest
Credits: Alex Mihăileanu

Demolarea autostrăzii Orăștie-Sibiu

E adevărat, sunt puțini în țara asta care se pot lăuda că au construit o autostradă. Dar, adevărul gol-goluț este că sunt și mai puțini care se pot lăuda că au demolat o autostradă. „Eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe ăla de la Compania de Autostrăzi și i-am spus <<Bă, vreau să intru în istorie, să am statuie falnică într-un parc. A fost vreo careva în țara asta care a demolat vreodată o autostradă? Eh, vreau să fiu eu ăla. Fă un raport d-ăla șmecher, cum numa’ tu știi, și vin călare pe buldozer și o rezolv ca pe garaje>>”, a spus Marius Stan, conform unui document care se credea pierdut.

„Buldozerele” lui Marius Stan demolând autostrada. Foto: antidotul.ro
„Buldozerele” lui Marius Stan demolând autostrada. Foto: antidotul.ro

Tunelul pe sub Dunăre

Conform acestor documente ultrasecrete, sifonate în presă de către fratele lui Eduard Snowden, Johnel, tunelul pe sub Dunăre se află în construcție de ani de zile. Informațiile și detaliile sunt halucinante și includ chiar și declarații din partea creierului care s-a aflat în spatele întregii operațiuni. „Bă, ăștia nu știu nimic, mă! Băăăăă, când construiam eu tunele pe sub ape ziariștii ăștia se încălțau cu fesul și spuneau că nu le vine moțul! Păi, bă, amintește-ți când eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe șeful de la Arhitecți și Ingineri Terra și i-am spus <<Boss, vreau să fac un tunel pe sub Dunăre. În cât timp se rezolvă? Câțiva ani? Bun. Începeți de la munții Pădurea Neagră și mergem cu el până la Marea Neagră. La Galați vreau două guri de ieșire; una pe un mal, alta pe celălalt.>>. Se face, bă! Se face!”, a spus Marius Stan într-o convorbire telefonică cu un mare om de afaceri, interceptată de un agent SRI sub acoperire la un ziar local.

tunel pe sub dunare

Credite pentru de toate

Isprava de anul acesta, când Marius Stan a fost nevoit să ia un împrumut de la Trezorerie pentru a da drumul la căldură în oraș, i-a trezit fel de fel de idei. Chiar dacă gălățenii au de plătit deja vreo 20 de ani pentru căldura de iarna asta, primarul vrea să le ofere un bonus. Într-un document ultra-secret se arată următoarele: „Aș fi preferat pomana de la Ponta, dar dacă l-a dat strada jos, nu prea mai am ce face. Așa că o să-i fac pe gălățeni fericiți dându-le tuturor câte-un credit, tot pe 20 de ani, ca să fie rata mică-mică. Cu banii ăștia or să-și poată face o nouă Primărie, vor putea schimba parcul auto al demnitarilor din Galați și își vor putea face un cartier rezidențial în locul stadionului Oțelul. Sau încă un mall, încă nu sunt hotărât. Eu am pus mâna pe telefon și l-am contactat pe Becali, că voiam să-i vând stadionul ca să pască oile pe el, dar omul a refuzat. Așa că doar asta mai rămâne de făcut. Trebuie să gândit antreprenorial, pentru viitor.”

Viitorul stadion Oțelul
Viitorul stadion Oțelul

Una de viitor: curent gratuit pentru toți gălățenii

Acest lucru măreț se pare că este păstrat de către Marius Stan pentru campania electorală din 2016. Actualul primar speră că va câștiga un nou mandat oferindu-le gălățenilor curent gratuit. A spus-o chiar cu gura lui, conform unui alt document care se credea pierdut prin analele unor angajați din Primărie: „Acultați la mine: pentru noul mandat le dau curent gratuit la ăștia din Galați. Vă spun și cum. Mai țineți minte când eu am pus mâna pe telefon şi l-am contactat pe ăla de la FIFA și i-am spus <<Boss, la Galați o să ai cel mai șmecher stadion. Scaune confort 7, teren cu iarbă de pe Insula Paștelui, țâșnitori cu bere, porți din fildeș cu plasă de tarantulă și sistem de sonorizare de 1.000.000 de wați… ba 2.000.000 de wați!>> și el mi-a spus că fur curent? Eh, de atunci și până acum cred că am strâns destul ca să le ofer ăstora ceva mișto!”.

strada Domnească, după ce s-au instalat luminițele de sărbători
strada Domnească, după ce s-au instalat luminițele de sărbători

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.