Mamele beţive şi ţiganii, în general, mai aproape de fericire

Scriam anul trecut despre mamele care nu-şi merită titlul. În octombrie, în presă a ajuns cazul unei beţive din  Vaslui care avea 10 copii. Fireşte că nu muncea, stătea băută toată ziua, chinuind copiii de pe urma cărora încasa alocaţia.
De categoria discriminată a României nici nu mai vorbesc. Absolut toată lumea ştie cum fac ei bani, dar dacă o spui pe faţă eşti considerat un rasist împuţit.

Ni ce spune HotNews:

Deputatii au aprobat in plen, marti, un amendament al liberalilor, adus Ordonantei de urgenta a Guvernului 65/2014, prin care se dubleaza alocatiile pentru copii de la 42 lei la 84 de lei.

Au fost 98 de voturi pentru şi 77 împotriva, după ce, în Comisia de Muncă, fusese respins cu brio. Argumentul pentru voturile de “Nu” fu… discutabil: “Propunerea nu poate fi susţinută din punct de vedere financiar.”.

Să zicem că alocaţiile copiilor se vor face 84 de lei. Desigur, în sfârşit!, era şi cazul să crească alocaţiile având în vedere cât de scumpă a devenit viaţa în România. Problema este că generaţia care ar trebui să “cace” copii în prezent nu prea mai face asta. Mă refer aici la ăştia de 25-30 şiumpic de ani.

Cum să faci copii când piaţa muncii e la budă? Salariile nu dau semne de mărire – mai ales în colţul sud-estic al României -, ba se întâmplă chiar opusul. Pe lângă faptul că ţi se cere să faci din căcat bici, să facă şi plici, nu eşti plătit cum trebuie şi de-a dreptul batjocorit, nici nu ai certitudinea că firma pentru care lucrezi îşi va reveni vreodată. Ah, să nu uit, mai e şi categoria care preferă succesul profesional în detrimentul unei familii – astea-s vremurile.
Avem şi semne clare care indică lucrul ăsta: natalitatea este în scădere. Oamenii tineri nu mai fac copii.

Cine se înmulţeşte cu o viteză şi eficienţă uimitoare? Cretinii cu aburi de alcool constant în cap, mizerabilii care nu muncesc şi nu vor munci vreodată şi discriminaţii. Acum, fiecare copil o să valoreze dublu ca înainte. Deci, de ce să nu mai facă unul? Uraaaa! Am învins.

Da, poate că nu e deloc o măsură bună. Copiii nu au nicio vină, fireşte.

Ce iese din asistat social sau discriminat, tot asistat social sau discriminat va ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.