Ajutându-i pe alții te dezvolți

Pentru că am realizat în urmă cu ceva timp că oamenii sunt o sursă inepuizabilă de idei, ieri, în urma unei discuții cu un prieten din AIESEC m-am revoltat puțin.

Tipul cu pricina este genul de persoană genială cu o mie de idei și o creativitate de te dă pe spate. Am lucrat cu el, ca orice geniu, e puțin dificil dar are o capacitate grozavă de interpretare a lucrurilor în sensul bun.

Ca majoritatea tinerilor extraordinari are o modalitate unică de a percepe feedback-ul, criticile și refuzurile. Probabil ar trebui să schimbe asta la el dar din moment ce-l face unic ar trebui doar să o modeleze puțin. Evident, se zbate să-și găsească un job întru-cât până acum a făcut doar voluntariat, câte o colaborare pe un proiect on-line și World of Warcraft. Nici nu pot vorbi doar despre potențial căci tipul are realizări multe și cam toate sunt vizibile deoarece se ocupă cu Advertising-ul. Credeți-mă, vă pică falca dacă vedeți ce lucruri grozave pot ieși din mintea lui!

Singura lui problemă, pe care o văd eu, este frica de a face lucruri pentru a-și dezvolta o carieră în domeniul ăsta. Pe de-o parte e justificată, pentru că a mai avut încercări dar angajatorii nu l-au tratat cum trebuie, dar în același timp e copilărească. Evident, când ești genial și muncitor dar nimeni nu-și arată interesul pentru munca ta începi să pierzi din încrederea în propria persoană, lucru ce e valabil și în cazul lui. Anyway, am vorbit ieri cu el și sper că am reușit să-l impulsionez puțin să înceapă SĂ FACĂ.

Dacă citești asta și ai o cunoștință care activează în domeniul Advertising-ului(seriozitate vreau, bă) dă-mi de veste. Dacă citești asta, ai o agenție publicitară și te afli în căutarea unui talent, dă-mi de veste. Dacă citești asta și ai o soră care cunoaște o tipă care cunoaște un tip care are un prieten ce lucrează în domeniul ăsta, dă-mi de veste. Dacă ai citit pe vreo undeva de vreo oportunitate ce ar fi perfectă pentru el, dă-mi de veste.

El va face ceva, sunt sigur de asta, dar hai să facem și noi ceva pentru el! Cât ne costă?! 5 minute din timpul nostru? Se merită! Voi reveni cu detalii pe subiectul ăsta.

Te găsești în aceeași situație ca el? Dă-mi de veste, cred că te pot ajuta!

3 thoughts on “Ajutându-i pe alții te dezvolți

 1. Marlenis says:

  FELICITARI Adi , atat pentru articol cat si pentru ceea ce vrei sa realizezi;) eu sustin oricum ceea ce spui tu 😀

  Răspunde
 2. Adi says:

  Exact! Hai să împrăștiem vorba pe facebook! Nu se știe de unde sare iepurele!

  Răspunde
 3. Catalin says:

  Sa stii ca m-am gandit si eu la el zilele astea si e mare pacat. Cred ca, impreuna cu un agent, s-ar putea pune de-o afacere. Are doar nevoie de cineva care sa-i dea de treaba.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.