5 e noul 3

În urmă cu câteva zile, de Mihail și Gavril, când toată lumea s-a încins la bere și toate cele necurate(inclusiv subsemnatul), am fost întrebat de frate-miu dacă muncesc și am răspuns „5!” deși eram liber, mi-am dat seama de importanța acestei cifre. Deci, are o relevanță de-ți ieși din șoșoni!


Dacă o corelăm cu școala în general(gimanziu, liceu, facultate, master – e același lucru)o putem asocia cu motivele pentru care această instituție este făcută cu ou și cu oțet mai pisti tăt.

Așadar, de ce nu te ajută școala?! Păi, deja știți chestiile pe care le voi menționa dar vă place să vă mințiți, ceea ce e foarte urât, bă!

1. Nu ești acolo. Maricica/Marinel e elev model și nu chiulește deloc. El/ea stă în bancă oră de oră și nu face gălăgie. Dar, scuză-mă că-ți spun, în momentul în care tu ești ocupat cu ce mai e nou pe 9gag(că tot am decis azi dimineată ceva) sau facebook sau cu un esemes, cum poți spune că ești acolo? Nu ești, gândul ți-e în altă parte. Și ajungi acasă și decizi să îți face tema și realizezi că habar nu ai despre ce e vorba. Sau vine sesiunea și zici că ai fost la cursuri și seminarii dar o dai în bară pentru că, vorba aia, examenul nu e despre troli și FUA.

2. Nu te interesează. E firesc, noi este tineri deci nu prea ne pasă. E timp să învățăm, bă! Partea proastă e că dacă nu există cineva care să te îndemne să înveți zicându-ți și cam ce e bine să înveți, nu ai să faci asta. Dar știați deja aspectul ăsta. Gramatica limbii române?! La ce-mi trebuie? Eu știe să vorbește, știe să scrie, care este, eu, geniu, bă!

3. Nu vrei să afli mai multe. Când profa îți spune de un lucru ce sună interesant și instantaneu lași naingagu și feisbucu și caști urechile pentru o secundă. De fapt și de drept ăla e momentul în care subconștientul tău ți-a spus: bă, asta ți-ar place! Dar nu, îți vezi de treabă în continuare și ajungi acasă ferm convins că tre să cauți ceva pe net dar pentru că de fapt și de drept nu vrei, nu ai să ții minte despre ce e vorba. Și a doua zi, vine Neluțu și o întreabă pe profesoară dacă se referea cu privire la aspectul x, ieri când a spus chestia la care până și tu ai fost atent. Și uite așa, Neluțu îți ocupă un loc în față în capul profei.

4. Nu citești. Ba da, de fapt și de drept citești, doar că citești alte lucruri. Bă, nu e musai să ai bibliografii întregi citite! Dacă stai și te gândești, e destul să citești 30 de rânduri în plus față de ceilalți din clasă/grupă și deja ești cel mai tare. Lumea nu citește în general pentru că nu e cul, pentru că pe naingag nu sunt cărți ceea ce înseamnă că cărțile(o-ho!) nu este în trend.

5. Ești comod. Păi firește, profa îți dă temă un referat despre nu știu ce. Tu în loc să stai și să te documentezi puțin după care să faci ceva gândit de tine, preferi să intri pe referatedecacao.ro și să dai donald, respectiv print, la ceva de acolo, după care să revii la ce e în trend, adică naingag. Mă jur, de eram prof, corectam referatele elevilor/studenților mei împreună cu google, cel mai bun prieten al meu. Nu cred că mi-ar fi luat mult și de comenta vre-un cocoșel d-ăsta mai cu tupeu pe la orele mele, îl plesneam fix cu opera altuia ce și-a asumat-o peste năsuc. Așa, drăguț!

Mama zice să rectific, să nu folosesc un limbaj violent. Bine.

Mă rog, în momentul în care vei reuși să nu te mai caracterizeze chestiile de mai sus, vei vedea cum totul devine mai interesant și cum profii te mai păsuiesc în momentul în care te-au prins fără temă, îți mai umflă nota în momentul în care nu ai învățat. E pentru tine, bă! Trezește-ți curiozitatea aia, în viața asta!

Separează-te de majoritate și gândește, măcar puțin, e un început!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.