29:59 la 04:04

Chiar nu înțeleg de ce îmi vine atât de greu să am o reacție la imaginile și sunetele ce le-am resimțit în cele 29 de minute și 59 de secunde. Recunosc faptul că mi-am umplut tolba cu cinism înainte să dau play pentru că toată lumea răspândește treaba asta și am zis că e un alt bullshit. Cred, repet: cred!, că m-am înșelat.

Mai întâi cred că e bine să ne ducem puțin cu gândul la social media și la adevărata sa putere. Facebook ne oferă oportunitatea de a vedea ce mai fac prietenii aflați departe, să facem networking, să împărtășim lumii pasiunile noastre, să ne adunăm în grupuri și să ne promovăm ideile. Twitter face cam același lucru doar că e mai scurt și la obiect. Ziceam la un moment dat că până și angajatorii folosesc rețelele de socializare pentru a afla ceva în plus despre cei pe care-i cheamă la interviu. Mai nou autoritățile recurg la social media pentru a captura infractori. Într-o lume în care televizorul devine demodat și nu constituie o sursă destul de bună de informare, internet e totul. Iar pe internet cel mai loc vizitat este Facebook-ul. Face sens nu?

Ditamai planeta, o droaie de oameni, mulți câini, moare unu, se naște altul, viața merge înainte. Cred cu tărie că totul se rezumă la cât de indiferent vrei să fii. E clar că îți poți petrece viața în propria-ți conservă, trăind ca un cal cu chestii d-alea pe ochi ce îți permit să vezi doar înainte. Life inside the box, mediocritate.

Totuși viața outside the box e altfel, e atât de complexă încât de cele mai multe ori suntem copleșiți. Iarăși, cred că sentimentul ăsta că suntem prea mici pentru a schimba ceva poate fi depășit lucrând împreună. Ați citit despre WeDay, nu? Bun, probabil a venit momentul să mai urcăm o treaptă!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc]

Are rost să mai comentez pe tema clipului?! Analizați trăirile pe care vi le transmite. Încercați să vă puneți în pielea acelor copii. De voi depinde să identificați reacția pe care trebuie să o aveți. Singurul lucru ce mi se pare musai este să aveți o reacție reală, o lacrimă nu este destul. Da, Share pe Facebook, să îl facem faimos! Dar hai și mai mult! Îmi doream Kit-ul și aș fi purtat brățara aia dar din păcate vânzările au fost încetate așa că la primul salariu voi dona câțiva dolărei că și-așa făcusem niște promisiuni pentru 2012.

E atât de ușor să reacționezi în funcție de stimuli dar e tare greu să găsești curajul de a transforma reacția în ceva real. Care e reacția ta?
Sursa foto: justdorian.tumblr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.