Zăpada noastră, cea de toate zilele

By | ianuarie 6, 2015
ignorance

E marţi, au trecut deja vreo opt zile de când nu a mai nins. Sincer să fiu, cred că au fost ani când a căzut mai multă zăpadă de-atât. Cum arată oraşul?

Luni seară, am trecut iarăşi pe trotuarele dă la centru.

Ăla-i trotuarul de la Treistar. Nu a văzut lopată în opt zile. În mijloc e gheaţă, de-o parte şi de alta e zăpadă ciudată. Noroc de magazinele din zonă, altfel cimentul sau pavajul nu ar fi văzut pe nicăieri lumina zilei. Drumu-mi continuă spre zona Ancora, unde situaţia e fix la fel. Din fericire, pe trotuarul ăla nu s-a depus chiar atât de multă zăpadă.

În caz că imaginile vă ameţesc (am filmat landscape, dar totul s-o sucit când am urcat pe YouTube), ni doo poze:

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe străduţele din spatele blocurilor treaba stă şi mai rău. Doar pe alocuri locatarii au dat o lopată în faţa blocului. Săptămâna cu ninsoarea o chicat un plop aci în cartier.

Au venit, au tăiat, au adunat ce era mic, iar marea buturugă a rămas aşa.

IMAG1251La opt zile după ce ninsoarea s-a oprit, da? Argumentul lor a fost că mai întâi să termine de deszăpezit şi-apoi vor ridica resturile. Dacă într-un oraş nu chiar atât de mare ai nevoie de 30 de zile pentru a termina deszăpezirea…

La treaba cu trotuarele de pe străzile principale (ah, la Bănci treaba stă la fel) nu am pretenţia să o rezolve aceeaşi oameni care trebuie să strângă gunoiul. Nu. Mi-ar plăcea să fie puşi la treabă cei care primesc ajutoare sociale. Sunt fenomenal de mulţi, iar dacă au integritate corporală, nu văd de ce nu ar putea fi puşi la lopată. Scoţi doo sute de asistaţi sociali să facă potecuţă pe trotuarele de pe străzile principale şi rezolvi treaba în maxim şase ore.

Şi ţineţi cont că nu mai e liber. A început şcoala, au început joburile, s-a reluat activitatea din plin.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *