Trolaj fin marca Transurb

By | noiembrie 11, 2014
sofer transurb

Galaţiul o duce superb la capitolul transport public. Bilete cumpără cam nimeni, abonamente doar unii elevi, iar majoritatea pensionarilor circulă moacă. Şoferii mai iau şi ei un bidonaş de cinci kile de motorină pentru acasă, mai dau bilete fictive la un leu… chestii banale.

Dimineaţa mă duc la muncă folosind mirobolantul transport public. Situaţiile sunt banale de-asemenea: fie stau în staţie 15 minute şi nu vine nimic (staţia de autobuz e undeva pe unde trec 90% dintre trasee), fie vin cinci autobuze simultan, abia având loc să tragă la bordură.

La fel şi azi: trei autobuze în staţie, toată lumea se îngrămădea în primul, care era atât de plin încât o beşină ar fi însemnat un genocid. Mă duc la al doilea, gol. La următoarea staţie şoferul pune o frână cu stil, de era să să-mi adun mucii de pe podea. Se deschid uşile, nu coboară nici pulea.

În staţie, pe o bancă, o babă de genul butoiaş cu membre se uită lung la autobuz. Cu un lag decent de minim cinci secunde, se ridică şi porneşte într-o fugă pinguinească spre uşa deschisă. Mă uit la ea. „Ah, ce tare ar fi ca şoferul să-i închidă uşa-n nas şi să plece!”, îmi zic.

Şi se întâmplă!

După ce a pus o frână blândă pentru a traversa bordura, baba a uitat să mai accelereze şi se îndrepta încrezătoare spre uşa încă deschisă a autobuzului. Şi când să întindă mâna să se prindă de o bară pentru a urca… JAP! Uşile se închid, autobuzul pleacă.

Am râs. Ca un bou, dar mă jur că am văzut un evil smile şi din partea şoferului, în timp ce pensionarii din autobuz se uitau ciudat la mine. O să ard în iad, ştiu, Satan o să-mi umple curul cu zmoală.

Mă piş pe ea de politică, m-am săturat!

Poza e „ciuşpită” de aci.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

4 thoughts on “Trolaj fin marca Transurb

 1. Ormuz.

  Lasă că vine genica şi aduce autobuze noi, o să fie un autobuz la fiecare … Să vezi tu ce lapte şi miere o să curgă atunci. :-)) cred că îl ştiu pe şoferul de care zici. Îl prind de două ori pe săptămână pe 11 cu aceleaşi apucături.

  Reply
  1. Adi Post author

   Sunt aduse deja autobuzele „noi”. Aşteaptă omologare şi alte chestii birocratice în garajul Transurb.

   P.S. M-aş băga la o smotoceală la tanti Genica. Aşa, brutal, pe la spate. 😀

   Reply
 2. Florin

  Aseară, pe unul din ecranele din autobuz scria aşa: T (tramvaie) R (rapide) A (autobuze) N(noi şi bune) S (servicii de transport) U
  (urbane) R (rentabile) B (nu mai ţin minte de la ce venea ăsta). Ai prins tu ideea!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *