Tineret, m-ai dezamăgit complet

By | noiembrie 2, 2014

Scriu postarea asta la 21,25. Rezultatele finale încă nu au fost date publicităţii. Cu toate astea, rezultatul este conform aşteptărilor mele pragmatice.

Nu ştiu câţi aţi fost la vot, câţi v-aţi pişat pe el de vot, câţi v-aţi băgat pula în el de vot. Nu prea mai contează. Ciuma roşie a jucat aceeaşi carte – bani, fraudă, corupţie – şi a câştigat.

Puterea internetului a fost de-asemenea conform aşteptărilor. Macovei, care mi-a umplut newsfeed-ul de Facebook, a obţinut aproximativ 4,5 procente.

Conform Digi24, Ponta are peste 40 de procente, Iohannis puţin peste 30, iar Tăriceanu aproape 6 procente. Coae, Tăriceanu 6 procente??? Udrea 5??? Îmi vine să-mi dau shutdown. Nu, procentele nu vor varia radical la ora 23,00.

În turul doi merg Ponta şi Iohannis. Buba e că diferenţa este atât de uriaşă încât toate vorbele alea cu „Votez anti-Ponta” nu vor mai însemna nimic. Dreapta nu va reuşi să recupereze atât de multe procente. Lui Ponta îi mai trebuiau 9 procente şi câştiga direct.

Prezenţa la vot a fost de sub 50% din electorat. Aproximativ 9.000.000 de oameni. Din care pensionari sunt undeva la peste 5.000.000. Ah, ăsta va fi ultimul meu post despre mizeria asta. Voi realizaţi că un astfel de rezultat şi o prezenţă atât de mică la urne va îngropa şi mai adânc electoratul în propriile case? Cei care nu s-au dus la urne vor zice că „Am avut dreptate. Nu aveam de ce să mă duc la vot, nu ar fi ieşit cine am vrut eu”. Poate că e fals, poate că nu.
Cei care s-au dus la urne cu speranţa că de data asta va fi diferit, cel mai probabil, simt aceeaşi dezamăgire ca mine.

România e o cauză pierdută. Am 26 de ani, job, stau în chirie. Nu-mi voi face familie în ţara asta.

Ai lor au fost mai buni!!! Zahărul lor era mai dulce!

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

10 thoughts on “Tineret, m-ai dezamăgit complet

 1. Eu

  Din pacate vreau sa anunt ca studentii din regie in mare parte si-au vandut votul PSD-ului si asta datorita faptului ca majoritatea sunt inscrisi in Liga Studentilor Sociali Democrati, aripa studenteasca a TSD. sa nu uitam ca doamna Andronescu , unul din cei peste 500 de parlamentari romani, este inca presedinte al senatului Politehnicii din Bucuresti si inca are influenta mare in cadrul acestor tineri.

  Reply
 2. Adi Post author

  Mă bucur pentru voi că încă mai aveţi optimism în instalaţie. Diaspora nu va conta chiar atât de mult, având în vedere că mii (poate chiar zeci de mii) nici nu au putut vota.

  După cum îmi spunea cineva pe Facebook, mi-am făcut aşteptări false. Oricum, am să merg la vot şi în turul doi.

  Reply
 3. Danyzus

  Trist, dar eu zic sa nu disperam, alegerile prezidentiale sau mai bine zis turul 1 nu s-a incheiat. Sa speram ca sondajele finale sa mai regleze putin proportia intre prima doi. Iar la asta mai adaugam si faptul ca sondajele nu contin rezultatele din Diaspora. Iar aici stim bine cu cine a votat lumea 🙂

  Reply
 4. ionica

  Din păcate, aceeași formă de alegeri furate, bătaie de joc pentru cei din afară, care au stat ore întregi, dar și mii, zeci de mii care nu au reușit să își exercite votul!

  O țară de lingăi!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *