Somatelea!

By | ianuarie 20, 2012

Ianuarie, 1995, zăpadă afară, frig, Micro 40, o mahala din Galați.

Se îmbracă bine tare de tot, maică-sa îi pune fularul peste față și îi trage fesul mai pe ochi încât doar ochii i se mai vedeau. Avea pe el maieu, cămașă de corp și două pulovere pe gât, izmene și o pereche de pantaloni căptușiți. Își ia și geaca cea groasă peste și deja era conștient că orice căzătură ar fi luat, nu l-ar fi durut deloc. Era dimineață tare, nici măcar 10. În casă era foarte clad căci blocul său se afla pe aceeași coloană cu școala și cum se făcea nițel frig afară, cum primeau și ei căldură.

Iese pe ușă promițându-i mamei că la ora 14 e în casă. Știa bine că nu se va întâmpla asta dar nu o vedea ca pe o minciună din moment ce și femeia era conștientă de asta. Imediat în dreapta sa era ușa vecinului său, mai mic cu un an ca el. Bate la ușă:
-Sărumâna! Bogdan iese afară? spuse băiatul.
-Acum se îmbracă și coboară și el, replică femeia.

Și băiatul se dădea în spate așteptându-și prietenul de joacă.

Se făcea noapte și cei doi, împreună cu alți plozi tot afară erau. Ce mâncare? Ce televizor? Calculator?! Ce e aia? Sănii, ghețușuri, bulgăreli, bătăi, fotbal și multe căzături.

2012, același peisaj, aceeași perioadă fără copii însă. O fi de bine? Se mai bate la uși? Nu, se dă Poke pe Facebook. Se mai strigă la geam? Nu, se dă un sms. Se mai iese afară? Nu, se joaca World of Warcraft. Se mai fac bulgăreli? Nu, se fac campionate de Counter-Strike.

O fi de bine?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

2 thoughts on “Somatelea!

  1. dionis

    :)) in 95 parca eram in clasa intai… si tin minte ca ati venit mai multi colegi, intr-o seara pana la mine in spatele blocului, sa ne jucam la toboganul ala mare de ciment, murdar de vopsea si mirosind a urina… si parca erai si tu, cu Emanuel si Mariana cu Geanina, Claudiu, Iulian si cred ca si Ciprian… eh… memories 😛

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *