Șoc „cultural”: Ioi, cât de mult se construiește la Cluj!

By | iulie 26, 2016
se construieste la cluj mult

După cum am spus într-un articolul anterior, Clujul e complet diferit de Galați. Când ajungi aici realizezi că ai locuit într-un fel de comună cu aere de curvă de lux și toate BTS din lume. Primul șoc „cultural” pe care-l ai când ajungi aici e: mamăăă, cât de mult se construiește la Cluj! Și ăsta mi se pare un semn foarte bun.

Sunt ferm convins că voi deveni enervant cu aceste comparații între Cluj și Galați, dar nu mă pot abține. Nici nu prea aș putea să fac altfel de comparații, din moment ce mi-am petrecut în Galați 27 de ani de viață. Prin treaba că se construiește la Cluj la greu nu vreau să spun că sunt câini pe stradă cu covrigi în coadă sau curge miere la robinet.

Pur și simplu pentru mine este o schimbare enormă. De la oameni nervoși și peisaje gri, la oameni activi și dezvoltare. Pentru că la asta se rezumă totul, de fapt. Orașul crește.

se construieste la cluj

In dreapta bisericii este o vila, un drum și deja se lucrează la un alt bloc.

Ce se construiește la Cluj?

Atât clădiri de birouri, cât și apartamente. De Crăciun, când am fost în Cluj doar câteva zile, am stat la „ajutorul de relocare la Cluj” a.k.a. Puf, în cartier Baciu. Ieșeai pe balcon și vedeai dealuri și vegetație. Jumătate de an mai târziu, vezi macarale și blocuri aproape gata. Se lucrează zi lumină. Cu spor.

Azi la muncă, un coleg mi-a spus că se construiește ceva centru de birouri pentru fime de IT. Gen, miuța de oameni. Amu’, probabil vă dați seama că lucrurile astea se fac pentru că există cerere.

În caz că exagerez, să-mi spuneți. Dar serios că faptul că se construiește la Cluj atât de mult îmi oferă un sentiment plăcut. Galațiul m-a făcut să cred că nu există mai mult, nu se poate mai mult. Ajunsesem să mă mulțumesc cu extraordinar de puțin. Mi-o distrus „spiritul”. Mă simțeam legat acolo.

Vorbesc doar despre locurile pe care le văd cu ochii mei. Nu am fost în Florești, de exemplu.

Repet, nu spun că am ajuns într-un colț de rai. Dar până acum se simte bine. Foarte bine. Iar eu sunt destul de critic și exigent. Există potențial aici.

Dacă ți-au plăcut rândurile astea, dă-le un share pe Facebook. Spune-mi în secțiunea de comentarii ce părere ai despre toată treaba asta. O fi bine? O fi rău?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *