Tragedia SMURD de pe lacul Siutghiol – Pe cine să dai vina?

By | decembrie 16, 2014
smurd interv

Eram la muncă, luni, când s-a prăbuşit elicopterul SMURD în lacul Siutghiol. Prima întrebare a fost „o fi al nostru?”. Apăruseră foarte puţine detalii…

S-a verificat şi s-a confirmat, nu era vorba de elicopterul SMURD al Galaţiului, ci de cel al Constanţei.

Din păcate au murit toţi, cu toate că trei supravieţuiseră impactului cu apa. Copilotul a fost găsit prins de scaun cu centura de siguranţă, după câteva ore.

Am văzut reportajul la PRO TV, dar am şi citit despre elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol aici şi aici.

Nu cred că trebuie dată vina pe cineva anume, viu sau mort. Pur şi simplu s-a întâmplat. Pentru cine nu ştie, lacul (mă rog, lagună/liman) Siutghiol are o lungime de 7,5 km şi o lăţime de 2,5 km, deci nu e o băltoacă gen Brateş.

Gândiţi-vă că cei care au acţionat după ce au aflat de tragedie au fost tot de la SMURD, deci colegii celor care au pierit. Apa avea doar două grade. Tind să cred că îi puteau salva doar dacă ajungeau la ei în maxim cinci minute.

Da, treaba cu motorul de barcă fu aiurea. Bat la pariu că echipamentul era relativ nou, dar din câte ştiu, motoarele de barcă nu sunt ca cele de maşină, nu pornesc la juma’ de cheie.

Îs curios ce-o să concluzioneze ancheta. Mi se pare o măsură foarte bună faptul că restul elicopterelor SMURD au fost oprite la sol până când se află cauzele tragediei. Al nostru, cel de la Galaţi, nu a plecat spre Tulcea pentru că, de câteva zile, totul e scufundat într-o ceaţă densă şi urâtă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ah, vă reamintesc faptul că la elicopterele SMURD se fac zboruri de test zi de zi.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 758 de abonați

One thought on “Tragedia SMURD de pe lacul Siutghiol – Pe cine să dai vina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *