Să vopsim gardul pentru Halep şi Iohannis! Comunismul n-a murit

By | februarie 2, 2015
iliescu

Nu pot începe cu „pe vremea lui Ceaşcă…” pentru că nu prea am prins vremurile alea. Cu toate astea, am văzut ceva filme şi documentare, plus poveşti o grămadă, în care se făcea o chestie interesantă: când urma să ajungă tovarăşul Ceauşescu în sat/comună/oraş se asfaltau străzi, se curăţau drumurile şi totul era vopsit frumos şi lucios. Eh, fix asta se face şi în 2015.

Galaţiul are multe, multe bube, dar fireşte că pe cei care deţin autoritatea de a le rezolva îi doare-n cur. Una dintre bubele astea este reprezentată de drumuri. Dacă tot vin Simona Halep şi Klaus Iohannis la Galaţi, de ce să nu vopsim gardul plombând câte-o groapă pe ici-colo, pe străzile pe unde urmează sportiva să treacă?! Eh, fix asta se face. Ai putea spune că „lasă, bă, nu mai fi cârcotaş. Măcar ne alegem şi noi cu câte ceva” şi aş putea să-ţi dau dreptate. Dar cred că realizezi la fel de bine ca mine că asta ar însemna ca singura noastră şansă de a avea drumuri decente este să vină mai des persoane importante prin Galaţi.

O altă bubă mare este reprezentată de câinii fără stăpân. Nici nu vreau să stârnesc vreo polemică acum, ci să subliniez faptul că luni, mai marii hingheri gălăţeni au primit „ordin” să strângă toţi maidanezii din zona Patinoarului. Iarăşi, ai putea spune că „lasă, bă, nu mai fi cârcotaş. Măcar ne alegem şi noi cu câte ceva” şi aş putea să-ţi dau dreptate. Zona aia colcăie de maidanezi, dar bat la pariu că mulţi dintre ei au reuşit să fugă şi acum se bat pe teritoriu cu cei din Micro 40 şi Micro 39 B, cartiere de care nu-i pasă nimănui, oricum.

Şi mi se pare extrem de mare asemănarea cu perioada comunistă. Cred că Simona Halep şi Klaus Iohannis merită o fanfară la intrarea în oraş, deasupra căreia să fie pus un banner mare pe care să scrie tradiţionalul „Bine a-ţi venit” (da, da, cu cratimă) inscripţionat de tanti Safta, şefa femeilor de serviciu din Galaţi, cu markerul şi linii de ghidare trase cu rigla şi creionul.

Cam aşa:

ponta galati

Ponta la Galaţi. Foto: „Viaţa liberă”

Peisajul trebuie musai completat. Parcă sunt prea puţine aspecte care să-mi confirme afirmaţia că la Galaţi comunismul încă trăieşte. Dar e în regulă, se rezolvă. Uitaţi-vă dimineaţa, în jurul orei 8, la ghişeele Transurb de pretutindeni. Hai că vă spun ce veţi vedea: o gloată de oameni crescuţi pe vremea tovarăşului, aşteptând la coadă un abonament moacă. Plusez! Lor li se vor alătura în cel mai scurt timp posibil şi elevii şi studenţii din Galaţi. Deci vom avea şi coloanele de bunici, părinţi şi copii.

Sunt curios dacă îi vor aduce pe Simona Halep şi Klaus Iohannis pe Coşbuc. Zona de după Cimitirul Eternitatea, spre Shopping City arată într-un mare fel!

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *