Și? Ești mândru că ești român?

By | decembrie 1, 2012

Asta e una dintre cele mai grele întrebări ce mi-a fost adresată vreodată. Culmea e că nu mi-a fost adresată de unul dintre prieteni, ci de către mama. Amu’ întrebarea e dificil de răspuns – în cazul meu – din două motive, unul îl cunoașteți, al doilea e personal: sunt mahmur tare de tot și mă doare cabina, orice gând inteligent fiind un fel de cuțit înfipt în creier și rotit. Asta ca să vedeți cât devotament am când scriu rândurile astea :))

Am ajuns să urăsc drapelul. Mai ales azi când toată lumea îl postează pe Facebook, televiziunile îl difuzează de parcă e o pereche de țâțe siliconate și orașele sunt pline de roșu, galben și albastru. Ce e overrted pute a câcat!

La capitolul mândrie, am mai spus, nu prea avem realizări fenomenale ca să simțim mândrie. Olimpicii sunt niște chestii obscure, deloc sărbătoriți cum trebuie. Sportivii olimpici la fel. Tinerii care fac voluntariat sunt sărbătoriți ca pula de-asemenea: oamenii cărora li se adresează reacționează ca dracu’ când vine vorba de vreo inițiativă.

Majoritatea negânditoare face legea. Majoritatea negânditoare e manipulată de jegurile politice. Majoritatea negânditoare freacă portofele și carduri de cutii cu oase în biserici și fac schimb de salivă pe aceeași cutie. Majoritatea negânditoare decide ce e normal și adoră doar prostia și mediocritatea; curajul, inițiativa și inovația îi sperie. Majoritatea negânditoare – părerea mea – deține vreo 12-13 milioane de suflete în România.

Nu vreau să mă mândresc cu realizările altora, vreau să mă mândresc cu realizările celor de vârsta mea. E ceva greșit în asta?

Nu, ÎNCĂ nu mă simt mândru că sunt român.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Și? Ești mândru că ești român?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *