Share pe Facebook – probleme și soluții

By | februarie 25, 2016
facebook share probleme solutii

Da, Facebook a introdus ceva butoane noi de Like. Pft! În rândurile ce urmează să o vorbesc despre problemele care apar atunci când dai share la ceva pe Facebook și cum le poți rezolva.

Muncesc de vreo trei ani de zile și pe Facebook, timp în care am învățat câte una-alta fie din proprie experiență, fie din curiozitate, fie pentru că fu cine să-mi explice. Iată câteva probleme cu care m-am lovit și ce soluții am găsit.

Titlul articolului, poza și descrierea nu apar când dau share pe Facebook

Chestia asta este folositoare pentru cei care scriu conținut (bloggeri, de exemplu) și pentru presă (aia locală, în special). Sunt cazuri când Facebook nu reușește să strângă informațiile de care are nevoie pentru a afișa titlul articolului, descrierea și poza.

Problema asta se rezolvă ușor: Facebook Debugger. Simplu de tot: intri acolo, paste la link și lași Facebook-ul să-și facă treaba. După ce și-a rezolvat bugurile, meri și dă share la link, vei vedea că totul s-a rezolvat.

Chestia asta este folositoare și pentru cei care fac update la articole, după ce au fost share-uite pe Facebook și vor să le distribuie iarăși, cu noile informații. Pentru a te asigura că apare noul titlu, noua poză etc, folosește tool-ul de mai sus.

Chestii pe care le poți modifica la un share

Spre surprinderea mea, multă nume nu a realizat că poate modifica niște lucruri la un share. Chestia asta este folositoare atunci când vrei să distribui același articol către categorii diferite de audiență (pe tineri îi poți atrage cu o poză mai „neserioasă”, iar pe cei mai în vârstă cu ceva mai profi, de exemplu). Iată ce poți modifica la un share:

Daca vrei sa schimbi poza share-ului, fa chestia asta prima. Daca schimbi titlu si descrierea inainte sa adaugi poza, cand va fi incarcata, toate schimbarile facute vor fi sterse iar share-ul se va intoarce la forma inițială, dar cu noua poză.

Am vazut că unii pun mai multe poze la acelapși share, iar rezultatul este un share de tip carousel, cum se obișnuiește prin unele Facebook Ads, cu excepția faptului că postările în sine nu par a avea legătură una cu cealaltă. Nu am testat dacă rezultatele sunt mai okay așa, pe mine mă bulversează chestia asta.

Din câte știu, unele dintre chestiile de mai sus funcționează doar pe pagini de Facebook pe care le administrezi și s-ar putea să nu fie posibile pe un profil personal.

În caz că ai întrebări sau ai nevoie de ajutor cu ceva, nu-ți fie teamă să le lași în secțiunea de comentarii. Dacă informațiile astea ți-au fost folositoare, ajută-mă cu un share pe Facebook.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

3 thoughts on “Share pe Facebook – probleme și soluții

 1. Adina

  Cand dau share la o postare dintr-un blog pe facebook, se modifica poza. Ce pot face?
  Multumesc!

  Reply
 2. Ana

  Foarte util. Sa speram ca merge. Sunt disperata ca nu se mai distribuie articolul cu poza. ?
  Mulțumesc anticipat, dacă rezolv. ?

  Reply
 3. Pingback: E bine sa-ti pocnesti oasele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *