O crescul leafa! Ni cât încasează de la 1 august preşedintele, premierul şi alţii

By | iulie 9, 2015
1 leu

Aşe motive de bucurie…
Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii vor fi majorate începând cu luna august, în baza unei ordonanţe de Guvern, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, a anunţat premierul interimar Gabriel Oprea, precizând că îşi asumă răspunderea pentru această creştere, zice MEDIAFAX.În prezent, preşedintele ţării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, preşedinţii celor două Camere parlamentare şi prim-ministrul – cu 6.184 lei net, vicepremierul – cu circa 5.800 lei net, iar ministrul – cu 5.350 lei net.

De la 1 august, preşedintele, Muie şi toate celelalte categorii menţionate mai sus vor primi aproape 160.000.000 de lei vechi. Practic, vor câştiga într-o lună mai mult decât câştig eu într-un an. C-o fi okay, că nu, habar n-am! Dar să moară franţa, nu ştiam că România o duce atât de bine…

Între timp, am citit pe un site cancerigen (realitatea) că de la anu’ sunt şanse ca salariul pentru cei cu studii superioare să sară la aproximativ 2.400 de lei, având în vedere că cel minim pe economie va urca la 1.200 şi între ele trebuie să fie un raport de genul 1 la 2. Fireşte, mulţi avem studii superioare, asta nu înseamnă că angajatorul e prost să ne dea salarii conforme cu realitatea.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *