Să fie bine! Ca să nu fie rău!

By | iunie 30, 2012

Eu nu prea le am cu religia și poate că voi formula o teorie aiurită. Ceea ce îmi stă în caracter.

Așadar din câte înțeleg eu, căci nu înțeleg multe, acolo sus, indiferent de religie, există cineva care face lucrurile să se întâmple. E respectivul(a) care ascultă rugăciunile și după filtrare dă curs unora și le neagă pe majoritatea.

Când am studiat Beowulf la facultate am observat că oamenii cretini de pe vremea aia erau obsedați de wyrd( soartă sau destin). Războinicii știau că wyrd o sa-i ducă la moarte în timp ce restul popoarelor anglo-saxone considerau wyrd ca fiind ceva ce se întâmplă constant.

Știu că e mult mai ușor ca lucrurile să se întâmple pentru noi. Mai ales lucrurile bune! E ca și cum ai câștiga la loterie fără să joci.

Suntem crescuți- majoritatea tinerilor generației Millennials- cu concepția că avem 100% control asupra vieții noastre. De multe ori avem impresia că așa e și totuși lucrurile bune întârzie să apară. Asta pentru că viața înseamnă interacțiune cu alți oameni și are loc pe Terra unde rulează mama natură. Nu ai cum să controlezi oamenii sau natura, e imposibil.

În teorie dacă lași lucrurile să se întâmple pentru tine, renunțând la obsesia de a controla totul, vei fi plăcut surprins căci totul va fi mai simplu. Totuși mai trebuie pus la socoteală gradul de hate-uială a universului față de persoana ta și karma(chestia aia care se întoarce și te mușcă de cur când ți-e lumea mai dragă).

Oare merge? Credeți că se poate așa ceva: să fie bine ca să nu fie rău?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *