Romania. Crapmania. Shitmania.

By | iulie 5, 2012

Mi-e greu să ignor absolut tot ce se întâmplă în jurul meu mai ales din moment ce mă afectează.

Am redenumit blogul în „Proștii sunt mai fericiți” pentru că tind să cred că turma nu poate sau nu vrea să se gândească la ceea ce urmează să scriu în postarea asta.

A început prin iarnă fenomenul deși, dacă stau bine să mă gândesc, situația asta( mă rog, am doar 24 de ani, nu mai țin minte mare lucru) e la fel de prin 1990 încoace. Mă refer la faptul că cei de la putere își bat joc de noi, restul.

O schimbare radicală e musai!

Prin noiembrie 2011 vă spuneam că orice generație are nevoie de o revoluție. Dar nu mai cred asta. S-au tot făcut proteste, rebeliuni și revoluții în țărișoara asta și de fiecare dată rezultatul a fost același. Poate pentru că fiecare mișcare de genul ăsta a fost orchestrată de cineva cu dorințe la ciolan: ba un partid, ba altul, ba niște oameni cu bani și influenți. S-au tot perindat fețe pe scaunul puterii- evident că majoritatea i-a pus acolo- și situația a devenit din ce în ce mai rea.

Nu cred că avem nevoie de o revoluție ci de o schimbare radicală. În fond, revoluția sau alte proteste nu au făcut decât Euroiul să fie cotat la aproape 4,5 RON. Apoi sunt scandalurile de plagiat, decizii cretine luate fără pic de rușine, acuzații aruncate doar pentru a muta atenția pe altcineva… Își bat joc de noi în ultimul hal. Eu știu asta, tu știi asta, toată lumea știe asta.

Nu anti-social, anarhie inteligentă.

A fi anti-social înseamnă a avea un comportament de „I dont give a fck about anyone” prin care se aduc daune societății. Lucrul ăsta se face fie intenționat fie pe neglijență sau ignoranță. Mi se pare trist că legea este cea care definește comportamentul ăsta și tot ea îl sancționează. Cerșitul, băutul de alcool în public, trasul de aurolac(prelandez într-o pungă) sau alarma unei mașini sunt doar câteva exemple de „comportament” anti-social. Mi se pare trist că avem nevoie de lege pentru a ști ce nu ar trebui să facem când de fapt și de drept societatea ar trebui să seteze reguli clare pentru asta. Societatea, bunul simț și educația primită de la părinți. Dar în 2012 lucrul ăsta e imposibil pentru că populația este manipulată prin intermediul exemplelor de comportament anti-social puse într-o lumină bună de către mass-media.

Îmi tot zboară gândul la anarhie și tind să cred că ar funcționa. Chestia e că anarhia nu se referă musai la individualism și lipsa regulilor. Anarhia inteligentă instigă și la colectivism și lipsa conducătorilor. Un fel teamwork extrem ce poate deveni realitate atunci când absolut toată lumea are același scop: să iasă din căcat și care nu necesită niciun lider. Utopic?

Dar e greu. Nu știu dacă e vreun român de rând, pârlit, cu rate, cu un căcat de job de 12 ore pe zi plătit jalnic, care să nu fii spus vreodată „Toți sunt niște hoți!”. Totuși mergem la vot și votăm altul ce face parte din „toți”. E vina noastră, cred că ar trebui să încetăm să arătăm cu degetul către ei și să găsim o soluție mai bună de a ieși din situația asta decât „Jos Băsescu! Jos Ponta!”.

Sunt foarte mari șanse să mă înșel și să aberez când spun că avem nevoie de anarhie. Voi ce credeți? Care e schimbarea necesară pentru a ieși din căcat?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 758 de abonați

3 thoughts on “Romania. Crapmania. Shitmania.

 1. delataste

  Eu una nu cred că anarhia ar rezolva ceva. Ar fi dezordine. Da, lumea nu mai are încredere în instituţiile statului, ele cel mai probabil nu fac ordine, dar nu ne putem face singuri dreptate, de exemplu. Cred totuşi că schimbări nu ar trebui să se producă doar sus, ci şi aici, la bază. Până la urmă, nu sunt mari diferenţe între popor şi conducătorul lui.

  Reply
  1. Adi

   Din punct de vedere financiar si al calitatii vietii diferentele sunt uriase intre popor si conducatori.

   Ii dam jos pe astia dar nu prea avem pe cine sa punem in loc…

   Reply
   1. delataste

    Aa, sigur că din punct de vedere financiar suntem diferiţi. Mă refeream la mentalităţi, la concepţii. Nu prea avem pe cine să punem în loc, e adevărat, dar asta e democraţia. Şi nu zicea Churchill că e o formă de guvernare proastă, dar că e cea mai bună din câte s-au inventat vreodată?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *