Rock, sarmale și alte cele

By | aprilie 7, 2012

„Bună ziua!” căci e cam târziu pentru „Bună dimineața!”. M-am trezit târziu pentru că al meu frate a jucat Angry Birds pe al meu telefon până i-a secat bateria.

E sâmbătă, lumea e liberă și viața la bloc e fenomenal de interesantă!

De când mă știu am stat la bloc pentru că ăsta e locul pentru oamenii modești. Am avut o încercare de a migra spre curte în urmă cu zece ani dar nu am reușit să dăm două apartamente pe o casă micuță.

Vecinii fac viața la bloc interesantă. Evident, sunt două feluri de „interesant”. Cel pozitiv și cel negativ. Interesant pozitiv fu când am stat în mahalaua din Micro 40. Vara, toată lumea își muta casa în fața blocului, revelioanele se făceau afară în timp ce eclipsa din 1999 a făcut ca familia mea să fie vedetă pentru că am fost printre puținii ce aveau ochelari speciali pentru a te uita la Soare și toată mahalaua era adunată în fața scării noastre. Frumos!

Interesantul negativ e aici, unde stau acum. Blocul e plin de babe și moși în timp ce singurii tinerei sunt împătimiți ai manelelor. Eu le urăsc, tata le detestă, frati-miu e scârbit, mama e neutră. Ascultă-le, omule, dar nu mi le băga pe gât! Te cred că ai combină cu sidi-uri care se învârt ca să ai acces la cât mai mult Guță-coadă-de-maimuță dar și eu am muzică nițel bolnavă pe calculator și am și un sistem pe măsură. Așa că în dimineața asta, când vecinul de sus a dat drumul la borâtura aia de muzică- deși sunt foarte darnic atunci când o numesc muzică- tata a venit în cameră, dezgustat, spunându-i lui frati-miu: „Duțu, enter sandman, la maxim, acum!”. Și așa m-am trezit. Frumos!

Vor începe filmele cu îi-sus, partidele își încep campania dezgustătoare făcând cu 10% mai multe promisiuni decât partidul precedent, mâine sunt floriile pentru ortodocși și paștele pentru catolici și vremea nu o să țină cu credincioșii deci tot românul o să pârpolească scrumbia în jurul blocului. Mireasma vieții o să mă oblige să stau cu geamul închis deși abia așteptam să-l țin nițel deschis… Colac peste pupăză stau lângă o biserică.

Mama face sarmale. Și cu varză și cu foi de viță. Noi ascultăm rock.

Brace yourself, vin sărbătorile iarăși!

Sursa foto: myspace.com

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

2 thoughts on “Rock, sarmale și alte cele

 1. Adi

  Cred că peste tot s-a aprins iluminatul public. Tin minte că și în Galați s-au aprins becurile dar s-a văzut eclipsa.

  Lasă, trăim mult și-o prindem pe următoarea! Prin 2080 something, cică…

  Reply
 2. eumiealmeu

  mi-ai amintit de ochelarii de soare de eclipsa. macar voi sper ca ati putut sa-i folositi, ca noi am avut si autoritatile din orasul in care ma aflam la momentul respectiv… s-au gandit sa nu ne trezim prea pe intuneric si sa nu murim de frica… si au pus in functiune iluminatul stradal… asa ca mai bucura-te de eclipsa… in lipsa… 🙂
  spor-t!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *