Requiem for Detroit

By | mai 24, 2012

Am luat-o de mână și am dus-o la film. Film mocca pentru că nu e job și mno, automat, nu e bani. Nu fură underfckeri, nu fu gălăgie, se auzea bine, subtitrarea era sincronizată bine și sala nu fu deloc plină.

Vremea de-afară… codul vieții… potop!

Am fost întâmpinați de organizatoare și am fost duși la etaj, unde era sala cu scaune. Mi-a plăcut că pe drum dânsa a făcut ceva conversație cu noi. Fu friendly așa, ceea ce e plăcut și se întâmplă foarte rar.

Am mai așteptat noi acolo vreo 5-6 minuțele pe niște ritmuri foarte drăguțe și apoi ni s-a făcut o scurtă prezentare a celor ce urmau să fie proiectate. Iarăși foarte plăcut.

Apoi a început filmul. Pe la jumătatea lui mă întrebam dacă lucrurile ar fi stat altfel în prezent dacă locuitorii orașului Detroit ar fi primit ca „învățătură de viață” trainingul intitulat „Who moved my cheese?”. Oamenii puternici din orașul ăla l-au adus la stadiul în care este acum iar oamenii de rând au fost și au rămas doar niște șoricei care se hrăneau cu firmiturile. Mi-a plăcut mult documentarul și chiar am apreciat o inițiativă a câtorva localnici care consolidau casele abandonate și apoi dărâmau ce nu mergea consolidat și reclădeau. Practic îndepărtau ce e putrezit, păstrau ce e bun și casa renăștea.

Mă rog, doar 18 persoane fură în sală lucru ce e bun pe de-o parte. Nu au sunat telefoanele deampulea, nu au fost problema cu cel din față și nu am fost nevoit să-i zic să(-mi) ia capul.

Când am ieșit și am văzut ce potop fu afară… Ne-am aprins o țigară.

Între timp, Serj Tankian, solistul de la System of a Down(pentru cine nu știe) o scos un clip nou. Îmi place ideea clipului și cum e filmat, îmi place și cum sună piesa dar mă așteptam la altfel de versuri…

Festivalul British Documentary ține până pe 5 iulie și o să se redea cam un film pe săptămână. E plăcut, afli chestii interesante, eu zic să mergeți când puteți. E refreshing.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *