Ce prime le dăm bugetarilor anul ăsta

By | decembrie 17, 2014
prime

Am tot spus, mi se pare genial să fii bugetar uneori. Fireşte, depinde şi de instituţia în care reuşeşti să prinzi un post.

Curioşi ce prime primesc din banii noştri unii bugetari din Galaţi?

La McDonald’s, prima de sărbători consta într-o cutie în care era un blidonaş de suc, un panetone, un săculeţ cu portocale şi o ciocolată. Probabil că erau achiziţionate cu 10-15 lei bucata, cel mult. Inutil, un căcat.

Unde lucrez acum, în fiecare iarnă, până acum, am primit câteva kile de carne. Mult mai folositor decât ce ne dădea Gugoaşă (patronul de la McDonald’s Galaţi).

Eh, de pe galateni.net aflu că nu toţi bugetarii gălăţeni primesc prime.

Cei 662 de angajaţi ai AFDJ Galaţi primesc câte 750 de lei de căciulă. Cam atât câştigă mama lunar. Suma totală înseamnă aproape 500.000 de lei noi, adică 5.000.000.000 de lei vechi. Nu-i rău, frumos, frumos!

La Electrocentrale, companie care furnizează aburul necesar producerii agentului termic (mă rog, care ar trebui să facă asta, dar se plânge că nu a mai fost plătită de mult, cerându-şi insolvenţa), cei 410 angajaţi vor primi câte 250 de lei. Suma totală e de 102.500 de lei noi, adică 1.025.000.000 de lei vechi. Ah, în Galaţi nu prea e căldură, ca să vă daţi seama şi pentru câtă muncă se primesc acei bani.

La Direcţia Silvică Galaţi, cei 200 de angajaţi primesc 200 de lei brut, tichete cadou de 150 de lei şi câte-un brad. 70.000 de lei noi, adică 700.000.000 de lei vechi. Decent.

Pe la Primărie, Consiliul Judeţului şi Prefectură nu se dă nimic.

Mă aşteptam la mai mult din partea oamenilor care-şi iau salarii şi prime din banii noştri (v-am explicat deja că banii statului înseamnă, de fapt, banii noştri). Nici şapte miliarde cheltuite pe prime? Stricaţi firma, băăăă! Ce-or să creadă ăştia la anu’?

Realitatea din România arată cam aşa.

Voi ce prime NU primiţi de sărbători? 😀 Sper măcar ca salariile să vă vină la timp…

Ah, ajută-mă cu un share dacă ţi-au plăcut rândurile astea.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Ce prime le dăm bugetarilor anul ăsta

  1. ormuz

    :)) tocmai ce ma pregateam sa dezmintesc zvonurile ca la Primarie s-ar fi dat vreun bonus de Craciun. Aveam si fluturasul pregatit chiar … App, magari astia de la Electrocentrale…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *