Profit din oase botezate

By | octombrie 12, 2014
prosti la coada

Mi se pare fenomenală strategia BOR. An de an, la anumite „sărbători” mii de oameni se calcă în picioare să se contamineze cu jegul altora, pupând o chestie absolut macabră: oase într-o cutie. Unii mor aşteptând la coadă, în timp ce alţii scot profit din asta.

Fireşte că şi anul ăsta povestea a fost aceeaşi. La Iaşi o cucoană a murit aşteptând să-şi pună buzele pe o chestie plină de balele altora. Pe lângă biserică, zeci de standuri cu suveniruri and stuff, din care două au ars complet. Nu, flăcările nu s-au extins şi la biserică, deci nu avem un caz Burzum, cică au fost nişte scurt-circuite, ceva.

Şi mă întreb dacă nu cumva biserica dă aprobare pentru a vinde acele suveniruri şi dacă nu cumva e marfa bisericii.

Aşa se fac bani cu cap. Moaştele sunt probabil cea mai inteligentă afacere: investiţie zero, profit maxim. Straiele preoţeşti sunt scumpe, foarte scumpe. Oricine le poartă poate fi „acuzat” de orice, doar de sărăcie şi modestie NU!

Oricât de spiritual ai fi, nu pica în ridicol. Oricât de bolnav ai fi, decât să stai la coadă să pupi nişte oase de om, mai bine ai sta la coadă să intri la doctor. Oricât de sărac ai fi, decât să te duci să freci cardul de o chestie în speranţa că vor apărea bani prin minune, mai bine ai pune mâna la muncă.

Vrei să te rogi pentru sănătatea cuiva? (Plm, presupun că rugăciunea pentru alţii oferă unora un fel de linişte interioră d.p.d.v. psihologic) Fă-o. ORIUNDE. Dacă prietenul imaginar cu barbă e real pentru tine, îţi va auzi ruga şi când eşti pe budă şi te scremi să dai duhul rău afară, fiind constipat. Nu e ca şi cum la biserică există un amplificator de rugăciuni, care transmite semnalul lag-free şi beneficiază de o conexiune superioară, de 1 gbps.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *