Paradox gălăţean

By | ianuarie 5, 2015
paradox

Dacă aţi ieşit din case zilele astea, la o săptămână după ce iadul alb s-a terminat, aţi văzut cât de greu se circulă şi cât de pline cu zăpadă sunt trotuarele.

Chestiile astea sunt normale pentru partea asta de ţară. Nici măcar trotuarele din buricul târgului nu sunt curăţate de gheaţă sau zăpadă. Nu, nu mă refer la trotuarul dintre blocuri, care – cred eu – ar trebui curăţat de locatari, ci la cele de pe Brăilei, de exemplu.

Revenind, am râs puternic luni dimineaţă. Un mare om, mare caracter, mare consilier al Galaţiului, fost mare arbitru, nenea Rainea, a sunat la ziar să se plângă că de ce nu se deszăpezesc trotuarele.

Am clacat fin. Dacă oamenii care ar trebui să coordoneze deszăpezirea – Rainea e consilier local, la cei 7549 de ani pe care-i are – stând cu curul păros pe un scaun din piele, la 24 de grade, au ajuns să se plângă la presă că nu se face treabă, înseamnă că merită să punem mâna pe lopeţi. Să le mutăm cabina şi să-i obligăm să ia cu mâna lor şi zăpada de pe trotuarele principale şi gunoiul de la ghenă.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 758 de abonați

6 thoughts on “Paradox gălăţean

 1. Cristi

  Referitor la „problema” ridicata de tine, nu cred oricine ar trebui sa aiba acces sa dea „ordin” sa i se deszapezeasca lui scara … sau trotuarul …
  Dar e doar punctul meu de vedere.
  Dar tot legat de ce ai spus tu … ai dreptate, dar mai degraba mi-as fi dorit sa vina un consilier local catre presa si sa „condamne” public cum s-a facut taota deszapezirea, nu de faptul ca in fata blocului lui nu s-a facut.

  Reply
 2. Cristi

  Adi mai e o mica „dilema” pe care trebuie sa o cunosti. E vorba de atributiile Consiliului Local, ale Primariei si ale institutiile subordonate Primariei sau CL.
  CL-ul (in speta consilierii locali) nu pot da ordine de serviciu aparatului de lucru al Primarului (functionarilor publici din Primarie), e aceeasi diferenta dintre parlamentari si Guvern sau Ministere.
  PS: Acelasi principiu functioneaza si in State si Europa (separatia puterilor in stat).
  Cristi

  Reply
  1. Adi Post author

   Ah, deci presa era alegerea potrivita.
   Deci in calitate de cosilier local nu poti face cativa pasi catre cineva cu autoritate, sa dea un oridin sa-ti deszapezeasca trotuarul de pe şuşaua din fata scarii (ca asta era problema stimabilului)?!
   Hai sa n-o dam de gard aiurea.

   Reply
 3. somebody

  Motivul si unul relativ intemeiat este faptul ca a fost concediu si nimeni nu vrea sa vina la munca la ore suplimentare deoarece orele nu sunt platite sau date libere.

  Reply
  1. Adi

   Argumentul e foarte valid. Asta daca oamenii care trebuie sa faca lucrul asta ar fi de capul lor. Sefii sunt pusi acolo sus si platiti regeste pentru a da dispozitii.
   Daca nici situatia de fata nu se califica drept „urgenta”, atunci sa se desfiinteze serviciul public.

   Am facut la ore suplimentare neplatite la veata mea de as putea adauga minim inca 6 luni de experienta profesionala. Inca traiesc.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *