Oservator mut, dar gălăgios

By | ianuarie 24, 2013

Stau pe scaun ghebos şi niţel zgribulit căci e a dracului de frig afară şi ceaţa nu face decât să împingă frigul mai adânc în oase. Nu mai pomenesc de sfârcuri şi de cât de mult se întăresc pe o aşa vreme. Nu am la ce să mă uit în autobuz, nu am nicio carte cu mine, aşa că mă uit pe geam.

Autobuzul aşteaptă la semafor pe banda a 2-a. Pe prima bandă, liberă, vine încet şi sigur(ca un Cadillac, bam!) un amărât de Opel Corsa vechi şi plin de mâzgă uscată. La volan un târtan/melteam/hârlet tipic, cu o burtă de zici că-i însărcinat. Se scarchină de zor, de parcă ar avea râie. Pe trotuar trece o tipă. Piţipoancă…

Îmbrăcată exact ca un semafor şi cu nişte cercei uriaşi. Evident că geaca-i scurtă ca să se vadă bostanul. Melteanul este atras fără să vrea. Dă un claxon(deşi nu era nimeni în faţă) şi zâmbeşte mândru, după care iese din raza mea vizuală. Să iasă din raza vizuală a vieţii din partea mea.

Câţiva metri mai încolo, un tip cam de vârsta mea cară de zor nişte cutii mari. Par grele. E foarte fericit şi zâmbăreţ. E şi puternic din moment ce-şi permite să se oprească din cărat(cutia respectivă tot în mână-i era) şi să strige ceva spre o tipă ce păşea prin faţa lui. Ce carieră? Ce vise măreţe? Poate doar o plasmă şi un aifoun 5…

Proşti şi lipsiţi de apărare mai sunt bărbaţii uneori!

În Ţiglina, un boschetar înjură de zor alţi boschetari mai mici ca vârstă aflaţi pe partea ailaltă a drumului. De-odată, în şirul de înjurături extraordinar de cursiv şi plin de dicţie îşi face loc şi Casian(cel mai tare popă din Galaţi). Popa ăsta primeşte şi el ceva muie, ceva ştromelege, mama lui de-asemenea şi apoi tot neamul lor, inclusiv biserica şi ţiganii.

Vine autobuzul. Urc, urcă şi boschetarul:
„În numele tatălui…”

Trebuie să plec din oraşul ăsta!

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *