Despre nunţi şi maşini tunate, pe scurt

By | august 24, 2015
mckayla

Duminică, plecând de la muncă, am pierdut limuzina cu uşi doar pe-o parte aşa că a trebuit să folosesc pejoul până acasă. Am luat-o la pas pe Domnească, fără căşti în urechi, pentru că berbecul de mine a uitat că le-a băgat într-un buzunar al rucsacului. Evident, am văzut chestii şi acum trebuie să comentez!

Pe la Teatrul Dramatic, în sezonul nunţilor, cred că trece fiecare alai în parte. Înţeleg – fericire, bucurie, casă de piatră, acordeoane şi dragoste eternă. Înţeleg şi tradiţia şi nu am absolut nimic împotrivă – cine vrea s-o facă, s-o facă cum crede el/ea că trebuie. Am văzut chiar şi artificii la nunţi, iar unele ar fi putut concura cu cele date de Serbările Galaţiului. Înţeleg absolut totul şi nu-mi pasă nici cât negru sub unghie.

Înţeleg şi faptul că poate unii dintre nuntaşi sunt rude mai necizelate aşa, mai dintr-o bucată – vasluieni, gen – dar să spargi sticlele de şampanie de trotuar şi să laşi absolut toate cioburile acolo mi se pare un exemplu de mizerie umană suprem. Şi fix asta era ieri pe trotuarul de la Teatrul Dramatic: cioburi de sticlă de şampanie, pahare d-alea din plastic, cu picior, şi resturi de la ceva tort şi farfurii de unică folosinţă. Mno, se mai plimbă lumea cu copii pe acolo, mai trec plodurile cu rolele. Dacă a picat, şi-a pizdit o mână sau un picior destul de naşpa.

Aşa că faceţi-o mai cu bun simţ, că nu e ca-n bătătură unde sunteţi doar voi, nuntaşii, împreună cu toată fericirea din lume.

A sunat 2003 şi a zis că eşti penibil

În 2003 s-a lansat o chestie în urma căreia aproape orice plod visa la maşini tunate, cu nos, jante colorate, neon sub praguri şi tobe sport – Need for Speed Underground. A fost o nebunie jocul ăla, i-am făcut capătul cu aproape orice maşină. Da, şi eu visam că o să am o maşină japoneză ceva, cu jante late şi body kit beton, cu nos la buton şi muzică hip-hop care să spargă geamurile blocurilor pe lângă care trec în viteză.

Dar 12 ani mai târziu, unii încă au rămas în era aia. Văzut ieri un Opel Corsa model vechi-spre-rablă, burduşit cu cinci handralăi, cu nişte jante de căcat pictate verde aprins şi o tobă ce părea prinsă cu sârmă, dar mare, probabil spartă, cu un ornament de „crom”, făcând „senzaţie” prin oraş. Băi, huruia jegul ăla de trocarici de aveai impresia că dacă bagă mai tare picioru-n ea o să doboare ceva recorduri mondiale la viteză pe uscat. Dar nu… O tura acel băiet cu şapcă pe cap degeaba, abia dacă se mişca. Dar, deh, are omu’ maşină tunată ca-n NFS? Clar… Hear the engine roar! SPEEEEED!

Alt exemplu – un Renault Twingo (modelul ăla din 1993), o cocioabă pe roţi, vai de capul ei. La volan, un nene care înclina maşina serios pe partea stângă. Jantele, acelaşi verde aprins, iar pe acoperiş trona falnic un eleron sport – nu că maşina ar atinge viteze impresionante pe circuit şi ar avea nevoie de downforce. Mă rog, trocariciul ăsta nu avea tobă sport ca precedenta, dar avea un sistem audio de duduia tabla pe ea. Fireşte, muzică cu bas, de zici că era smulsă din soundtrack-ul jocului NFS, dată tare de tot, să vadă pulimea opulenţa în toată plendoarea ei.

STAHP.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

3 thoughts on “Despre nunţi şi maşini tunate, pe scurt

  1. anonim

    cand k sa ai si tu o masina la fel … sau mai buna atunci ai dreptul sa comentezi de orice masina vrei… dar atata timp cat tu mergi cu autobuzul … tine-ti gura 😉

    Reply
  2. anonim

    cand k sa ai si tu o masina la fel … sau mai buna atunci ai dreptul sa comentezi de orice masina vrei… dar atata timp cat tu mergi cu autobuzul … tine-ti gura 😉

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *