Musulmanii, Fâșia Gaza și alte conflicte. Cât de mult ar trebui să ne pese?

By | iulie 25, 2014

Gabriel cataloghează multe dintre conflictele intens mediatizate în ultima vreme drept ciudate și spune că urmează ceva „mare”. Evit să tratez subiecte relatate de 23423423 de publicații online pentru că multe dintre ele au tendința de a augmenta nițel realitatea pentru a-ți accesa componenta aia emoțională care te face să nu mai gândești rațional. Dar mă întreb: cât de mult ar trebui să ne pese?

Gabriel face referire la avionul doborât în Ucraina, în regiunea controlată de rebelii pro-ruși Donețk. Trist ce s-a întâmplat. Eu dau vina pe ruși, dar adevărul nu se cunoaște cu precizie.

Apoi în Afganistan (musulmani), familia unei fetițe a condamnat-o la moarte pentru că a fost violată de un mullah într-o moschee. Chestiile astea se întâmplă de foarte mult timp acolo. Religia mi se pare o chestie negativă peste tot, iar când îți faci legile bazându-te pe o chestie religioasă ești fără speranță. Cu toate că islamul este de fapt și de drept o religie a păcii, femeia nu a dus-o niciodată bine în partea aia de lume.

În Iraq situația este asemănătoare: extremiștii execută oameni după cum îi taie capul (poate nu e tocmai cea mai fericită sintagmă). Trupele americane s-au întors acasă, dar Obama a retrimis niște „military advisers” și e posibil ca numărul să crească pe măsură ce conflictul nu este soluționat (să-i zicem „The Oil Brigade”).

În Fâșia Gaza, iarăși, conflictul ăla e vechi de vreo 20 de ani cel puțin. E greu să te potolești când ești extremist și te doare în cur de cei care nu-ți împărtășesc idealurile.

Îți pasă de ei? (citeam ieri în autobuz o postare pe nu-mai-țin-minte-exact-ce-blog în care autorul se bătea cu pumnii în chept că de ce și cum și de ce sunt doar o mână de oameni cărora le pasă) Bun, dacă îți pasă chiar atât de tare, ce poți să faci? O petiție?! Da, asta a funcționat întotdeauna. Repet: e trist ce se întâmplă acolo, aș prefera să nu fie așa, dar… mno, la tăți ni-i greu, da’ nu la fel.

Le-avem pe-ale noastre și ar trebui să ne ocupăm de ele.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *