Multe puncte şi ude toate

By | decembrie 16, 2012

Lentila cea din stânga a ochelarilor mei fără dioptrie nu mai are niciun punct, lucru ce nu contează de altfel din moment ce rama se topeşte câte puţin zi de zi. „Ai grijă…”, îmi spuse. „Ştiu, voi avea”, i-am răspuns.

Scriu şi tot şterg, am scris de 4 ori asta şi de 5 ori am şters-o. Şi aş mai şterge multe pentru că ar fi mai interesant fără şi, sper eu, mai puţin trist fără. Pe de altă parte sunt şanse mari să nu mai fiu eu dacă nici „multe” n-or să mai fie. E paradoxal şi nu prea sunt soluţii sau dacă sunt soluţii nu există putere pentru a le pune în practică. Chestia e că eu sunt sătul să citesc tristeţuri pe bloguri şi să aştern tristeţuri pe bloguri. Culmea e că nu caut pacea mondială şi împlinirea utopică a rasei umane căci dau importanţă la doar vreo 5-6 persoane pe lumea asta.

Dar e frig şi plouă. Tot plouă de vreo 20 de ore şi mi-a îngheţat braţul şi coloana vertebrală. Habar n-am dacă mai există putere să mă mişc, nu am nici cea mai mică idee dacă mai pot ridica ceva, să-mi spună cineva dacă mai are rost să ridic privirea din pământ! Chestia e că îmi doresc tare de tot motivul ăla suprem care să acţioneze ca un scut impenetrabil împotriva stărilor ca asta. Culmea e că îl tot caut de mult timp şi tot ce văd sunt fier-betoane, ciment, praf, ciocane şi gunoaie.

Vederea nu mi-e clară, sunt multe puncte şi ude sunt toate. La fel de ude sunt şi cărămizile căţărate una peste alta fără niciun rost pentru că s-a uitat scopul între timp. Sper să nu-mi uit şi eu scopul sau priorităţile şi să ajung să flirtez suav cu o lamă de ras, oricât de strălucitoare şi apetisantă ar fi ea.

În esenţă… La cât de multe puncte uscate am aşezat pe biata planetă, sunt uimit că încă nu s-a supărat şi că încă nu ne face vânt. Deşi acum vântul mă înfioară plăcut.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Multe puncte şi ude toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *