Legea „defăimării” – muie, Dr***ea!

Legea „defăimării” propusă de ilustrul Dr***ea a trecut deja de câteva comisii, inclusiv de cea pentru Drepturile Omului. Observ că foarte multe persoane o văd ca pe o cenzură comunistă, lucru care ar putea fi adevărat.

Cu toate astea, ați înțeles cui îi urez chestii în titlu, nu?

Românul este extrem de creativ când vine vorba de înjurături. Știm asta deja, avem fiecare dintre noi un vocabular foarte complex când vine vorba de chestii de genul ăsta. Începem de la mame și ajungem la colive, neamuri, fondante, morți și răniți. Practic, înjuratul este oarecum în ADN-ul nostru.

Și chiar dacă unii dintre noi nu o facem cu voce tare, în gând… aoleu!

Mă gândeam și aseară la următoarea chestie. Dacă o să spun că „Florin Pâslaru este mai știu eu cum”, când legea a devenit lege, sunt bun de amendă, nu? Dar dacă spun „suge-o cu clăbuci, Pintea!”? Dacă s-ar oftica, ar însemna că recunoaște că fu un securist împuțit, nu?

Sunt ferm convins că vom găsi numeroase modalități de a înjura politicieni în continuare. Tocmai de aia avem porecle ca Bombonel, Cucuveaua, Ilici, Tovarășu, Care este, Băselu, ăia care-l ling întribuci pe Voiculescu… a, șit, ăștia nu-s politicieni.

Personal cred că încă nu este panică. Chiar cred că legea nu va ajunge la promulgare. Este an electoral, de-alde muiștii de Dr***ea vor să mulțumească poporul, nu să-l supere.

Despre legea „defăimării”

Cred că este important de știut că legea se aplică și unui grup sau unei comunități. Ceea ce înseamnă că dacă aduci prejudicii imaginii ungurilor, țiganilor și pesediștilor din România ești bun de amendă… care poate ajunge până la 100.000 de lei noi.

Muie Dr***ea a spus că legea nu a fost gândită ca o cenzură, ci ca un mijloc legal pentru demnitatea umană – ce căcat o însemna asta, nu înțeleg.

Dacă stăm puțin și ne gândim, însăși legea asta îmi aduce defăimăre în fața oamenilor civilizați din lume – muie Dr***ea, dă-ți amendă! Autostrada aia care trebuie demolată mi-a afectat imaginea în fața oamenilor civilizați din lume – dați-vă amendă!

Toate mizeriile pe care le-au făcut și le fac politicienii corupți ne aduc tuturor o defăimare enormă. Amendă n-or să-și dea singuri, asta e clar, că ei sunt above the law. Iar legat de minorități…

Citește și acest Interviu cu Liviu Dragnea

Foto: printscreen de pe VL, trucat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.