La munte, la doi paşi de Galaţi şi foarte ieftin (GALERIE FOTO)

By | iunie 29, 2014

Unii dintre noi nu ne permitem să tragem o fugă la munte weekend de weekend, pentru că salariile sunt mititele, cheltuielile sunt multe, maşini au doar unii şi locuim într-o zonă de câmpie. Aşa că de multe ori, muntele reprezintă concediul ăla pe care-l faci pentru câteva zile, o dată pe an.

Cu toate astea, gălăţenii văd muntele cam de fiecare dată când coboară pe Faleza Dunării pentru o plimbare: Munţii Dobrogei sunt peste fluviu. De când i-am văzut am tot zis că aş vrea să urc pe unul dintre acele vârfuri. Cu toate astea, am avut nevoie de 26 de ani să fac lucrul ăsta.

Drumul a durat cam o oră. Am trecut cu bacul pe la Brăila, după care ne-am îndreptat către Greci şi am lăsat maşina la poalele muntelui. Am fost 12 adulţi şi doi copii, motiv pentru care toată aventura ne-a costat aproximativ 10 lei de căciulă (ţigări, băutură şi mâncare not included).

Traseul e uşor, ţi-e imposibil să te pierzi: un drum de carieră care urcă până aproape de vârful Ţuţuiatu (urmărind triunghiul albastru). De-acolo e o potecuţă pe care mai urci cinci minute şi-ai ajuns la 467 de metri altitudine.

Aici eşti întâmpinat şi fermecat de o privelişte superbă şi de miliarde de gâze, guşteri… şi capre. Mai mare dragul să tragi un pui de somn la umbră de stejar.

Am coborât pe o altă potecă, care s-a dovedit a fi extrem de abruptă şi alunecoasă, dar mai de-a dreptul. Pe drum sunt şi vreo două izvoare cu apă super limpede şi super rece, numai bună să te răcoreşti niţel.

Cam asta vă aşteaptă:

Poze făcute cu HTC 816.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 758 de abonați

4 thoughts on “La munte, la doi paşi de Galaţi şi foarte ieftin (GALERIE FOTO)

 1. Oana Cristina

  Foarte tare! Si util. 🙂

  Nu am reusit niciodata sa ajung in Dobrogra, desi am prieteni si rude acolo. Acum am inca un motiv in plus sa ma chinui sa ajung acolo.

  Reply
 2. Mihai

  daca vrei sa ajungi pe tutuiatu pleaca de la macin din capatul liniei a 3a si faci traseu frumos pe coama lor. pe la greci nu sunt chiar asa inalti…

  Reply
  1. Adi

   Rezultă ce vrei tu (presupun că te referi la numele blogului, nicidecum la titlul articolului). Rezultă chiar şi faptul că vaccinurile şi OMG-urile afectează câmpul magnetic al Pământului.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *