I-aţi obişnuit cu mocăngeala, idioţilor!

By | aprilie 10, 2014

Okay, am avut în trecut păreri radicale despre o parte din pensionarii care respiră acelaşi aer ca mine. Acum, să privim din alt unghi toată povestea.

Galaţi, România, 2014… „civilizaţie”. Pentru că anul ăsta e an electoral, toţi pensionarii din Galaţi cu o pensie sub 1000 de lei primesc un abonament gratuit cu transportul în comun pe o singură linie. Fireşte, sunt oameni în oraşul ăsta care nu au nici salariul atât de mare şi ei plătesc bilete şi abonamente. Bun, pensionarii au cotizat la bugetul de stat, să zicem că merită o subvenţie.
Sunt unii care chiar au pensii foarte mici şi interesant este de văzut că ăia nu prea se plimbă zi de zi prin oraş căutând cartoafa mai ieftină. Ăia cu bani consideră că ăştia cu pensii mici au fost leneşi la viaţa lor. Te cacă râsu.

În viziunea bătrânilor senili a plăti 50 la sută din costul unui abonament e bătaie de joc. Pula mea, un elev cu 40 de lei alocaţie poate da 20 pe un abonament lunar.

Partea „frumoasă”

Gratuitatea se aplică exclusiv celor cu pensia SUB 1000 de lei. Ai 1001 lei, nu primeşti (evident că au venit moşi care se plâng că din cauza unui leu nu se pot duce gratuit până în Piaţa Mare să vadă cât mai e cartoafa; paradoxal, din câte am înţeles, unul dintre ei avea maşină personală). Pensionarii înstăriţi strigă acum „DISCRIMINARE!!!”. Pe bună dreptate. Dacă el a muncit mai mult şi are pensia mai mare decât salariul meu, el de ce să nu primească mocăngeală? În mintea lor, municipalitatea foloseşte această măsură pentru a-şi bate joc de cei cu bani. Da, sunt pensionari care vin în redacţie să se plângă că ei de ce nu primesc gratuitate? Că ei au muncit mai mult şi au cotizat mai mult şi că nu e vina lor că unii au fost leneşi, că şi eu merită mocăngeală.

Adică ei îşi permit să cumpere caşcaval Delaco în timp ce eu vânez o bucăţică mică de la o firmă fantomă la reducere pentru că expiră peste două zile şi se simt discriminaţi.

I-au obişnuit muile de politicieni cu mocăngeala şi-acum pensionarii au impresia că lumea li se cuvine. Să nu investim în nimic, lor oricum nu le pasă căci mai au o beşină şi se duc, dar să le dăm subvenţii peste subvenţii şi gratuităţi peste gratuităţi INDIFERENT de ce venituri au. Urâtă naţie, efectiv îţi distruge orice speranţă la civilizaţie.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *