Etnobotanice, șomaj și alte fericiri de viitor

By | iulie 9, 2012

A mai trecut un bacalaureat. Mii de liceeni au susținut examenul de maturizare, probabil cel mai important examen din viața lor deși, cu mâna pe inimă, pot spune că bacalaureatul e un căcat de examen. Cel puțin așa era pe vremea mea. Mă simt bătrân tare gândindu-mă la asta…

Brăila fu județul cel mai performant. 60% rată de promovare- give or take- lucru ce nu e tocmai de lăudat dar în comparație cu situația din țară, tinerii brăileni merită toate laudele.

Vina? Păi putem arunca vina pe situația politică și pe schimbările cretine din ultima perioadă care nu au făcut decât să bulverseze atât profesorii cât și elevii. Putem arunca vina pe profesori pentru că timp de 4 ani nu au pus destulă presiune pe elevi pentru a se asigura că aceștia chiar învață. Tind să cred că nu e o metodă bună să fii drăguț cu elevii.

În clasa a 9-a, la doar două sau trei săptămâni după ce am început liceul am luat prima notă de 2. La fizică. Fu dureros pentru că în generală, la fizică am frecat menta în stil barbar și am avut doar 9 și 10. 2-ul acela nu a fost doar un caz izolat. Am tot încasat pe parcursul celor 4 ani note de 2 de la profesor și de fiecare dată au fost bine meritate. Nu învățam. Când mi-am dat seama că se apropie bacalaureatul am zis să fac nițică pregătire pentru că aveam de gând să dau la fizică. Mă rog, nu prea mă duceam la pregătire, preferam berea și biliardul, dar tactica profesorului de a mă băga în sperieți că rămân corijent în fiecare semestru a dat roade și chiar mi-au rămas lucruri în cap. Am luat și la fizică.

Vina cea mai mare o au elevii, bineînțeles. Pe vremea mea nu erau camere și tot am învățat deși eram sigur că o să pot copia. Acum, din moment ce știi că sunt camere și nu poți să faci nicio mișcare, ar trebui să fie clar că trebuie să înveți. Dar, vorba aia, menelele sună tare, semințele are același gust, mami și tati încă mai au putere să muncească.

Și acum să vedeți cozi la șomaj. Și uite așa rămâne în budă țara asta. Pentru că nu poți lăsa tinerii care nu s-au strofocat absolut deloc pe drumuri, trebuie să le asiguri un venit de bun simț până reușesc și ei să ia examenul maturității. Sau… ?

Da. Vouă cum vă sună viitorul? Dacă anul trecut situația fu vai de mula ei, de ce anul ăsta fu și mai rău? Cum credeți că o să fie la anul?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Etnobotanice, șomaj și alte fericiri de viitor

  1. delataste

    Şi eu cred că vina e tot a elevilor. Îi tot auzeam pe ăştia la televizoare victimizându-i atâta, că e multă materie, că e prea greu. Dar ştiu că elevii 3 ani de zile sunt în pom, pentru că trăiesc printre ei. Nu poţi învăţa pe nimeni ceva cu forţa, nici măcar să meargă pe bicicletă.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *