Dumnezeu te scapă de DNA

By | martie 26, 2015
dan-sova2-465x390

Miercuri, Senatul a trebuit să decidă dacă permite justiţiei să îşi urmeze cursul în cazul unor politicieni corupţi. Ca în fiecare caz istoric ce avea la mijloc neşte crime, neşte tâlhării, neşte minciuni, dumnezeu trebuia să se afle acolo.
La cum văd eu lucrurile, un singur om ar fi trebuit să ia atitudine.

După ce Dan Şova a fost salvat de mirul Florinei Jipa, un dinozaur UNPR, şi a fost super mega sincer în plen – „Votaţi, nu, vă rog eu frumos! Amin” – a scăpat. Pentru moment.

Toată ţara fu revoltată pe treaba asta. Până şi eu am tras o înjurătură straşnică, demnă de o autobază. În Bucureşti s-a ieşit pe stradă, că tot s-a încălzit afară. Ambasadele au scris comunicate de presă prin care condamnă votul. În tot acest timp, doi oameni erau fericiţi, complet ok: Vosganian şi Şova. Să nu uităm că poetul a vărsat şi o lacrimă pentru scăpare.

Mi-a plăcut ce o zis CTP la Digi24:

Dacă aș fi profesor de religie și aș avea oră mâine, le-aș spune copiilor: Dragi copii, a fost odată un senator pe nume Vosganian. El s-a dat cu mir, s-a rugat Domnului și oamenii răi care voiau să-l ancheteze n-au putut să-l ancheteze, pentru că l-a ajutat Dumnezeu. A mai fost un senator, Șova, care s-a rugat la Dumnezu, a fost dat cu mir de o mironosiță, de o ungătoare cu mir și oamenii răi care voiau să-l aresteze n-au reușit. Pentru că l-a ajutat Dumnezeu. Vedeți, dragi copii, ce bine e să te rogi la Dumnezeu? (…) Le-aș spune copiilor: Ați văzut, dl Vâlcov nu s-a rugat la Dumnezeu, n-a avut mirul la el și l-au luat oamenii răi. Aproape aș spune că l-a luat Satana! L-a luat Satana, adică DNA-ul, pe dl Vâlcov. Vedeți, copii, rugați-vă la D-zeu, că altfel e de rău!

Preşedintele Iohannis o behăit şi el ceva, dar e irelevant, e lipsit de suflu. E ca atunci când ai terminat de bătut covorul şi nu-ţi vine să-l dai jos de pe bătător să-l urci până la etajul trei.

Pe lângă felul în care România este (re)văzută prin aceste decizii – the land of corruption – tot circul ieftin loveşte în Biserică. Preafericitul trafaletar Daniel ar fi trebuit să reacţioneze, să clarifice treaba, să spună „Copii, nu-i adevărat, dumnezeu nu apară corupţii!”. Fireşte, dacă ar face asta i s-ar închide conducta prin care curg banii munciţi de mine şi de tine.

bancomat biserica

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *