Donald Trump şi sindromul Vadimian

By | iunie 17, 2015
old man

Aproape tot internetul pe care mă uit eu vorbea marţi despre cum Donald Trump – o maimuţă ciudată, bătrână, senilă şi bogată – a anunţat că va candida pentru preşedinţia SUA, în 2016.
Fireşte că nu l-a luat nimeni în serios, căci nebunul nu e la prima ispravă de acest gen.

Din fericire, Vadim al nostru, cred, s-a liniştit cu harfe de-astea cu „Eu sunt preşedintele de care are nevoie ţara”.

Mă rog, Donald Trump e mai bogat ca Vadim, asta-i clar. Din câte observ, oamenii de genul ăsta se plictisesc enorm şi ajung în momente când se comportă ca nişte veritabile puţe de liceu care îşi doresc toată atenţia din lume. Şi aşa ajung unii să candideze pentru preşedinţie şi primării.

În România avem destule exemple. Practic, mai niciunul dintre edilii aflaţi la cârma vreunui oraş habar n-are cu ce se mănâncă postul. Şi bag mâna în foc că la mijloc e o manipulare demnă de filmele cu proşti. În umbră, există un grupuleţ, o bisericuţă cu băjeţi veseli. Băieţaşii ăştia vor cât mai mult cu putinţă, preferabil tot.

Evident că nu se duc şi spun asta în gura mare, că nu-s proşti. Ei identifică unul de-al lor care are un spirit civic cu 1% mai mare – al lor e undeva pe la 0% – şi îi bagă lu’ ăla în cap tot felul de căcaturi. Bătrânel, cu bani şi relativ cunoscut – asta-i tot ce trebuie să fie. Îl ling în popou, îi prezintă scenarii fantastice şi în cele din urmă ăsta ajunge să se bată cu pumnii în chept că el este omul perfect şi salvarea tuturor. Mare manager dă oraş – cocsar, dentist, fotbalist sau târtănoi. Independent, curat, imaculat – doar la suprafaţă -, preferabil un Iohannis de la răsărit (moale, lent şi inutil).

Povestea se încheie în două feluri: ăsta ajunge unde trebuie şi toţi ceilalţi fac tolba mare de pe urma lui – Codruţa nu ajunge prin estul ţării – sau dă greş. Pierde bani, pierde ceva afaceri, pana mea, grupuleţul se mută la următorul.

O singură categorie pierde la mizeria asta: noi, pulimea. Circ şi multă muie.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *