Deszăpezire 2016 – nimic ieșit din comun, doar campanie electorală

By | ianuarie 18, 2016
deszapezire 2016

Nu încerc să fiu Gică Contra în rândurile astea. La fel ca majoritatea, și eu sunt bucuros că s-a făcut treabă. Cu toate astea, prima deszăpezire pe anul ăsta nu a fost chiar atât de grea. A fost cod portocaliu, dar nu a nins atât de mult ca în alți ani.

Am văzut mii de „bravo și felicitări pentru deszăpezire”, dar în realitate cred că este prima oară când a existat cu adevărat o mobilizare aproape de normalitate. Trebuie să recunoști, nu a nins chiar așa de tare – codul portocaliu a fost dat din pricina vântului mai mult.

Hai să ne amintim de iernile din anii trecuți când era zăpadă până la genunchi și vedeam la TV sate acoperite complet de zăpadă.

Am văzut un reportaj electoral făcut de TV Galați – televiziunea pesedistului Pâslaru – cu muzică rock și „oh, doamne, cât profesionalism!”, în care deszăpezirea pare să fie o operațiune la fel de complexă ca SpaceX ale lui Elon Musk. Iată imaginile mai jos:

Amu’, eu chiar sper ca toată lumea să realizeze că imaginile de mai sus sunt pur electorale. Singurul lucru mai folositor de atât pentru imagine este căldura – la tine mă uit, Marius Stan.

Aș lua la puricat fiecare prim plan din clip, inclusiv treaba cu „Poftiți, din partea domnului primar”, când primesc măturătorii ceva cald din acea mașină, și abundența de Pucheanu, dar presupun că aveți inteligența necesară ca să înțelegeți singuri aceste lucruri.

În esență, deasupra avem un tradițional „Ce tari și buni sunt liderii voștri”. Ceva de genul:

Nu, nu spun că a fost o chestie plătită. Pintea este un om inimos, bat la pariu că a făcut-o „pro bono”.

În concluzie, e foarte bine că s-a făcut deszăpezire. Faptul că oamenii aplaudă acum arată nevoia de normalitate. În esență, ceea ce vedem acum e rezultatul a douăj’ de ani de stupizenie și incompetență, cu toate că nu pot spune sub nicio formă că acum avem exemple de profesionalism în ceea ce-i privește pe ăștia de la conducere, și un pas mic către normalitate.

S-au depus în jur de 20 de cm de zăpadă, tata lui Louie ar spune că pe vremea asta mergea la plajă.

Foto: „iarna lui 1954”, de pe romaniatv.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

2 thoughts on “Deszăpezire 2016 – nimic ieșit din comun, doar campanie electorală

 1. valentin

  Anul trecut am avut ghinion, a căzut zăpada fix de Crăciun când toată lumea învârtea sarmalalele. Abia pe 5 ianuarie ieşiseră la dat gheaţa de pe trotuarul de pe strada Brăilei de înjurau toţi de la ecosal că abia se spărgea cu târnăcopul.
  Ar fi fost chiar tragic să-i fi surprins şi zăpada asta, după ce s-a anunţat cu surle şi trâmbiţe codul. Ce nu înţeleg eu, de ce mulţi au ales Cfr-ul, ţinând cont de istoria recentă cu vagoane îngheţate. :)).

  Reply
  1. Adi Post author

   Păi alternativele aveau șanse mari de a da fail pe distanțe lungi (mă refer la mijloacele de transport pe cauciuc).
   Din câte văd, anul ăsta CFR a preferat să nu mai riște și a anulat trenurile direct. Eu când am făcut Galați – Cluj și retur fu foarte cald în compartiment, cu toate că sufla vântul printre geamuri.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *