Ţara vorbelor goale

By | septembrie 11, 2014
promisiuni electorale

Nu pot sublinia destul de mult cât de greşit mi se pare trendul ăsta care capătă amploare în presa naţională. Efectiv, în momentul de faţă, 80 la sută dintre ştirile de pe Mediafax şi Agerpres sunt chestii bazate pe declaraţii.

Ne plângem an de an că am fost păcăliţi de promisiunile candidaţilor făcute în campania electorală. Să mă scuze mai marii jurnalişti din România, dar în momentul de faţă mă simt ca şi cum campania electorală a început deja. Faceţi-le în plm un podcast şi uploadaţi-le acolo declaraţiile, după care daţi cu link, să intre cine vrea şi să asculte bălării până-i moare neuronul!

Vorbele sunt de cele mai multe ori neconcludente. Faptele dictează realitatea. Cu toate astea, majoritatea site-urile de ştiri se luptă să ofere cel mai bombastic titlu bazat pe o behăilă, o promisiune goală, care promite locuri de muncă pentru tineri şi pensii mai mari, de exemplu. Bullshit în plm!

Personal, văd lucrurile în felul următor: nu-mi pasă chiar atât de mult ce ai de gând să faci, vreau mai întâi să văd ce ai făcut, ca să îmi pot da seama ce fel de om eşti. Prefer să mă scobesc în nas, decât să citesc despre cum nu-ştiu-care politruc îşi propune pentru 2015 douăjdemii de locuri de muncă noi în oraşele cu şomaj mare, sau haptişpe mii de kilmetri de autostradă. Ăstea-s abureli pe care ar trebui să le creadă doar un copil, care nu are încă experienţa necesară să distingă realitatea de prosteală.

Şi mă deranjează teribil că cei responsabili cu informarea maselor publică astfel de mizerii.

Au trecut 25 de ani în care românii au primit pe tavă doar cuvinte măreţe şi minciuni date cu sclipici. Realitatea a dovedit în 95 la sută dintre cazuri că am dreptate. Şi asta pentru că în concepţia a 99 la sută dintre politruci, ciolanul este obiectivul suprem, nu munca în folosul plebei care l-a pus acolo – oricum, în multe cazuri nu românul cu drept de vot l-a urcat la putere, ci frauda. Ei, când ţi-ai atins obiectivul strategia se schimbă: nu mai ai pentru ce să lupţi, deci just sit back and enjoy the ride. Iar ăia care au pierdut ciolanul, în loc să demonstreze că-l meritau – făcând lucrurile de care are nevoie pulimea – se transformă în nişte gaiţe, aruncând cu căcat verbal în „învingători” şi plângând pe la colţuri că nu vor mai obţine la fel de multe contracte publice din care să-şi tragă bani.

Adevăratul învins? Mhm, PULIMEA!

Iar restul de politruci, care nu au ajuns destul de sus pentru a juca tâmpenia asta de horă, îşi fac fel de fel de ONG-uri prin care fut bani – atât fonduri europene, cât şi bănuţi donaţi de românii cu inimă – bătându-se în piept că ajută copiii cu dizabilităţi sau produc un impact pozitiv în societatea de zi cu zi. Aici mă refer la oamenii ăia care au darul „papagalului” şi pe hârtie, sau pe sticlă, îţi dau impresia că sunt mai inimoşi decât voluntarii care se duc să dea un colţ de pâine copiilor din ţările afectate de foamete.

Da, pe hârtie, înainte să se întâmple, totul pare „wow, ce tare! ce iniţiativă frumoasă!”, dar în realitate e o fugă pentru şi după bani. Gălăţeni, aveţi grijă pentru ce şi al cui interes alergaţi.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Ţara vorbelor goale

  1. cKy

    In campania asta am auzit cele mai putine promisiuni din ultimii 10 ani, am auzit mai mult cacat jucat ca pe o masa de tenis.

    Nu am auzit de planuri, strategii, nimic.
    A zice ca faci 200.000 de locuri de munca e fix ca si cum as zice eu ca maine am bani sa cumpar combinatul, nu conteaza cum, am zis , am zis!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *