Cum să crești ca blogger alături de Blogal Initiative

By | octombrie 29, 2012

Amu, se fac multe lucruri faine prin blogosferă, deși mereu mi s-au părut mai faine lucrurile planificate în 2.0 și realizate în viața reală.

Sunt mulți care câștigă bani frumoși din activitatea lor în blogosferă. Evident, aspectul ăsta se fructifică abia după ani buni de bloguială, timp în care să-ți construiești o audiență solidă și fidelă. Mai puțin evident- zic eu- este faptul că pentru a ajunge la acest nivel trebuie să fii specializat în ceva astfel încât părerea ta de părerist 2.0 să fie avizată.

Probabil orice blogger visează ca la un moment dat să monetizeze activitatea lui în 2.0 și își dorește să atingă câștiguri de mii de heuro pe lună. Atât timp cât conținutul pe care îl generează nu este o panaramă personală axată pe drame amoroase sau bârfe împuțite.

E greu. Orice lucru șmecher e greu de realizat. Altfel nu ar mai fi fain și apetisant.

Partea bună e că sunt persoane care fac tot posibilul să netezească puțin drumul către obținerea unor chestii materiale din blog. Evident că e discutabilă treaba cu transformarea unei pasiuni/hobby în ceva material/bănesc pentru că se cam schimbă lucrurile când în joc apare și ochiul dracului.

Totul se rezumă la cât de nebun e fiecare blogger în parte. Spun asta pentru că un studiu recent a dovedit că persoanele creative- sau creativitatea în sine- suferă de o boală mentală. Una benefică în majoritatea cazurilor deși imaginația vizuală are și dezavantajele ei.

Amu, eu am mai participat la campanii de promovare pe bloguri a anumitor produse sau servicii. Scriu despre asta pentru că într-adevăr se merită să participi la așa ceva. Da, eu am câștigat și bucuria simțită în momentul în care am văzut pingback-ul fu enormă!

Cei de la Blogal Initiative lansează „Campionatul Național de Blogging”. Am citit despre asta atât la ei pe site, dar am discutat despre lucrul ăsta și în offline, acum câteva săptămâni când am făcut Schimb de cărți la Galați.

De ce îl ridic în slăvi?

Păi unu la mână mi se pare o bună modalitatea de a-ți mări traficul pe blog. De fiecare dată când am scris pentru o campanie numărul de cititori mi-a crescut și am și câștigat followeri noi. Chestia asta îți va prinde foarte bine dacă într-adevăr vrei să aduni audiența aia solidă și fidelă.

Doi la mână mi se pare o bună modalitate de a ieși în evidență, nu numai în fața celorlalți colegi de 2.0, ci și în fața companiilor. Cei de la Blogal Initiative- părerea mea- fac legătura dintre bloggeri și companii. E ca și cum tu, student pârlit, îți dorești un job anume dar nu ai cum să ajungi la persoana care ți-ar putea oferi asta și apare un nene care îți zice „Băi, o cunosc eu, fă chestia asta ca să-i demonstrezi că ești capabil și poate rezolvăm și cu jobul!”

Trei la mână, competiția asta este o bună modalitate să îți crești încrederea în tine. Pe măsură ce scrii și vezi că al tău conținut este apreciat sau te clasezi ca „rank” peste alte persoane mult mai notorii decât tine, e clar că vei căpăta curaj să abordezi teme mai interesante sau pur și simplu vei primi confirmarea că stilul tău de scris e pe drumul cel bun.

Ce ar merge îmbunătățit

Mi-e greu să dau trei lucruri ce lipsesc în momentul de față pentru că sunt obișnuit să testez pentru ceva timp și abia apoi să fac un assessment să văd ce merge și ce nu sau unde mai e nevoie de lucru.

Mi-ar plăcea să văd competiții regionale. Prin chestia asta blogosfera dintr-o anumită zonă s-ar cunoaște mai ușor și bloggerilor le-ar fi mult mai simplu să afle cu cine pot face chestii și în offline.

Cred că ar merge și câteva restricții. De exemplu: dacă tu pe blog scrii doar poezii, un articol despre un gadget ar fi cam irelevant pentru că tu nu ești avizat în domeniu și cititorii tăi nu sunt interesați de așa ceva. Tot aici cred că ar merge adăugat și un plus de provocare pentru fiecare postare în parte. Deși sună copilăresc, mi-ar place o provocare de genul „acest post e musai să conțină un video” sau „scrie acest post fără adjective”.

Vouă cum vă sună inițiativa asta?

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 758 de abonați

2 thoughts on “Cum să crești ca blogger alături de Blogal Initiative

  1. Pingback: Cum vad bloggerii punctele tari ale Blogal Initiative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *